Bakan Kurum: 65 bin konutluk kentsel dönüşüm projesini başlattık!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çamlıdere Termal Otel ve Kaplıca Tesisleri ile Beyler Mahallesi 55 Konut Açılış Töreni’nde, ''100 yılda yapılabilecek yatırımları, sizlerin desteğiyle 20 yıla sığdırdık'' dedi.

Bakan Kurum: 65 bin konutluk kentsel dönüşüm projesini başlattık!
Bakan Kurum: 65 bin konutluk kentsel dönüşüm projesini başlattık!
GİRİŞ 27.07.2022 17:42 GÜNCELLEME 27.07.2022 17:46
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Çamlıdere Termal Otel ve Kaplıca Tesisleri ile Beyler Mahallesi 55 Konut Açılış Töreni ile bir dizi ziyaretler için Çamlıdere’ye gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, burada bir konuşma yaptı.

Bakan Kurum, ''Fırat Kalkanı ile Pençe-Kilit operasyonlarında şehit düşen Mevlüt Yoğurtçu, Mert Oral ile Cüneyt Taşyürek’e Cenab-ı Allah’tan rahmet; milletimize, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum'' taziye ifadeleriyle konuşmasına başladı.

Çamlıdere’ye müjdelerle geldiklerini bildiren Bakan Kurum, TOKİ Başkanlığı eliyle yapımını tamamlanan 55 konutu Çamlıdereli vatandaşlara teslim edeceklerini belirtti.

İller Bankası ve Çamlıdere Belediyesi ile ilçeye kazandırılan ve Ankara’yı bir cazibe merkezi haline getirecek Termal Otel ve Kaplıca Tesisleri’nin açılışını büyük bir heyecanla gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bakan Kurum, Çamlıdere’nin marka değerine değer katacak tesisin, hem Türkiye’nin hem de ilçenin termal turizmine çok büyük katkılar sağlayacağının altını çizdi.

Başkentimizde tam 65 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi başlattık

Başkenti Ankara’nın sorunlarını bir bir çözdüklerini, ihtiyaç duyulan tüm yatırımları titizlikle gerçekleştirdiklerini ve Ankara’nın neresinde bir eksiklik, bir sorun varsa; hiçbir bahane üretmeden, devlet ciddiyetine, millet sevdasına yakışır şekilde çözdüklerini anımsatan Bakan Kurum, “Her şeyden önce istiyoruz ki; Ankara’da hiçbir kardeşimiz sağlıksız konutlarda oturmasın. Bu arzuyla, Ankara’mızın her yerinde binlerce sağlıksız yapıyı dönüştürdük, dönüştürmeye de devam ediyoruz. Başkentimizde tam 65 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi başlattık. Yerinde, gönüllü ve hızlı dönüşümle; 40 bin konut, 400 işyerinin inşasını tamamladık, hemşerilerimize teslim ettik.” ifadelerini kullandı.

Tarihi şehir merkezlerini ihya ettik

45 ilde tarihi şehir merkezlerini ihya ettiklerini bildiren Bakan Kurum yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

“Bir yandan Ankara Kızılay ve çevresine değer katacak, vatandaşımızın buluşma mekânı haline gelecek Saraçoğlu Mahallesi Projemizde artık son aşamaya geldik. Yeni Saraçoğlu’nu, yılsonuna kadar tamamlayıp milletimizin hizmetine sunacağız.

Diğer taraftan tıpkı Bursa Ulu Camii ve Konya Mevlana Meydanı’nı, Sinop tarihi kent merkezini, bin yıllık Selçuklu bakiyesi Bitlis’in tarihi binalarını ihya ettiğimiz gibi; Ankara Kalesi’ni, Hergele Meydanı’nı, Yahudi Mahallesi’ni içine alan bir diğer ihya projemizle; başkentimizin kalbinde de yeni bir tarihi aks oluşturuyoruz.

Ankara’nın, Altındağ’ın bu en güzel mekânlarını, tarih kokan binalarımızı, yüzyılların hatıralarını barındıran sokaklarımızı Ankaralıların gezebileceği, dinlenebileceği yerler olarak sizlere armağan edeceğiz. Çamlıdereli kardeşlerimizin de bildiği gibi geçtiğimiz yıl Kızılcahamam’da çıkan yangında hasar gören Tarihi Kasaplar Çarşımızı ve çevresini de aslına uygun bir şekilde yeniden yapıyoruz. Göreve geldiğimiz gün, Ankaralılara bir söz verdik. Başkentimizi yeşil alanlarıyla, millet bahçeleriyle, gölleriyle, akarsularıyla yeşil Ankara yapacağız dedik.”

Ankara’yı yeni yüzyılın başkenti haline hep birlikte getireceğiz

Bakan Murat Kurum, İller Bankası eliyle başlatılan Gölbaşı Millet Bahçesi projesini de; 2023 yılında Ankaralıların hizmetine sunacaklarını hatırlatarak, “Ankara’mız her şeyin en güzelini hak ediyor. Bugün bütün dünyanın gözü dünya başkenti Ankara’mızın üzerinde. İnşallah biz de gayretimizi, azmimizi artıracak, bu şehri yeni yüzyılın marka başkenti haline hep birlikte getireceğiz. Başkentimiz için, Çamlıdere için aşkla, azimle, kararlılıkla çalışmaya; sizlerin duasını almaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.  

Konuşmasını “Çamlıdere’mizde, bu kadim beldenin güzel insanlarına layık olmak için, hakikaten hummalı bir çalışma sürdürüyoruz. Bugün Körler Mahallemizde yer alan 10 bin metrekarelik rezerv yapı alanında kentsel dönüşüm çalışmalarımıza devam ediyoruz.” diyerek sürdüren Bakan Kurum, bugüne kadar yaklaşık 4 bin hak sahibi ailenin, çiftçinin ve Çamlıdere’de mülkiyet sorunu olan tek bir vatandaşı bırakmadıklarını, mülkiyet sorunlarını bir bir çözdüklerini ve vatandaşları tapularına kavuşturduklarını aktardı.

Çamlıdere’de yaklaşık 100 milyon liralık 5 projemizi tamamladık

Bugüne kadar İller Bankası eliyle; Çamlıdere’de yaklaşık 100 milyon liralık 5 projenin tamamladığını ve Bakanlık olarak; Çamlıdere Belediyesi’ne çöp toplama aracı ve konteyneri, çevre temizlik aracı olmak üzere 10 milyon liralık destek sağlandığını kaydeden Bakan Kurum, Çamlıdere’de dar gelirli tüm vatandaşları konut sahibi yapana kadar sosyal konut üretmeye devam edileceğini söyledi.

Bugünde 55 sosyal konutu, tüm sosyal donatı ve yeşil alanıyla birlikte, hak sahibi vatandaşlara teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını bildiren Bakan Kurum, bununla kalmadıklarını, TOKİ Başkanlığı ile hızlıca çalışıp ilçeye yeni sosyal konutlar, yeni iş yerleri kazandırılacağını müjdeledi.

Binlerce vatandaşımıza hizmet verecek tesisimiz Çamlıdere’mizin markası olacak 

7 bin 600 metrekarelik alanda inşa ettikleri Termal Tesisi açtıklarını anımsatan Bakan Kurum, “100 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiğimiz bu tesisimizde; hamam, sauna, spor salonu, yüzme ve termal havuzlar yer alıyor. İçerisinde 76 araçlık açık otoparkımızın da bulunduğu ve binlerce vatandaşımızın uğrak yeri olan Termal Tesisimiz; inşallah ilçemizde ekonomiyi ve istihdamı canlandıracak, ilçemizi daha da geliştirecek. Aynı anda binlerce vatandaşımıza hizmet verecek tesisimiz hakikaten Çamlıdere’mizin markası olacak. Ankaralı kardeşlerimiz için, Ankara’ya gelecek misafirlerimiz için bir şifa kaynağı olacak. Ali Semerkandi Hazretlerinin asırlar önce ‘Gün olacak dünya Çamlıdere’ye dolacak.’ dediği gibi, Türkiye’nin dört bir yanından on binlerce vatandaşımız buraya gelecek, bu güzide termal tesisimizden istifade edecek.” diye konuştu.

Çamlıdere’nin her zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında durduğunu; vefasını, vakarını, duruşunu her zaman, her şart altında göstermeyi bildiğini belirten Bakan Kurum, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi burada da en güzel eserleri, en güzel hizmetleri yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini vurguladı.

100 yılda yapılabilecek yatırımları, sizlerin desteğiyle 20 yıla sığdırdık

Bundan tam 20 yıl önce Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde; “Büyük ve Güçlü Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz!” diyerek yola çıktıklarını belirten Bakan Kurum, sözlerine şöyle devam etti:

“Allah’ın izni, milletimizin desteği, teşkilatımızın azmiyle ülkemizi aldığımız noktadan çok daha ileriye taşıdık. 100 yılda yapılabilecek yatırımları, sizlerin desteğiyle biz 20 yıla sığdırdık. Yerinde sayan bir ülke varken üreten bir ülke inşa ettik, kaynakları israf edilen bir ülke varken en verimli şekilde kullandık, hür iradesiyle dünyada küresel denklemler kuran, güçlü bir ülke olduk. Şimdi önümüzde daha büyük hedefler var. Üretimde dünya markası haline gelmiş, istihdamı en yüksek noktaya çıkmış, savunma sanayinden tarıma, eğitimden şehirciliğe kadar her alanda rol model olacak bir Türkiye’yi inşallah yine hep birlikte inşa edeceğiz.”  

Türkiye’nin tarihin en kritik kavşak noktasına doğru, 2023 seçimlerine doğru yürüdüğünü ve bu seçimlerin Türkiye’nin açısından büyük bir öneme sahip olduğunu bildiren Bakan Kurum, “Biz eminiz, Türkiye son 20 yıldaki kazanımlarının üstüne çok daha fazlasını koyacak, hedeflerimize ulaşmak için Sayın Cumhurbaşkanımıza, Cumhur İttifakı’mıza rekor bir oyla destek verecektir. İnşallah aziz milletimizin takdiriyle 2023 ve 2024 seçimlerinde büyük zaferler kazanacak, geleceğe yürüyüşümüzü çok daha güçlü, çok daha kararlı bir şekilde sürdüreceğiz.” diyerek konuşmasını tamamladı.

KAYNAK: HABER7
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • ottoman 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakanlığıa geldiğinden beri yaptığın hiçbir icraat olmadığı gibi birde utanmadan çıkıp konuşma cesareti bulabiliyorsun bu ülkede 20 yıldır çalışıp bir ev bir araba alamıyorsak bu bizi yönetenlerin ciddi emek hırsızlığı yaptığının açıkca bir belgesidir dar gelirli bu saatten sonra sizin bu yönetimde olduğunuz müddetce değil ev markete bile gidemez duruma geldi sen neden bahsediyorsun
    Cevapla
  • GARİB ÖLMÜŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazarsan yaz ne tenkid edersen et. Yorumları okuyan yok kardeşler, yani garibin tavsiyesi olmuyor.
    Cevapla
  • Ali Ak 1 yıl önce Şikayet Et
    sn Kurum konut fiyatini belirleyen en buyuk maliyet arsa maliyetidir. istanbulda en buyuk sıkıntı olmayan arsa zaten. bununda tek cozumu arnavutkoye size guvenipte yatirim yapan mağdur durumdaki insanlarin arsa tapusunu vermenizdir.. iddia ediyorum ozellikle avrupa yakasinda konut fiyatları en az %10 - 20 arası düşer.. zaten bütün olay arz talep dengesidir
    Cevapla
  • işte çözum 1 yıl önce Şikayet Et
    BU YÜKSEK EV FİYATLARINDA FAKİR HALKA DEVRİM Gİİ ÇOZUM ŞU OLUR.>>> kuzey de deprem bölgesinden uzakta küçük lojman tarzı oda tipi evler ve mahalleler yapmak ve satmak<<<< artık insan küçük evde de oturmaya bile razı. kiralar felaket ev fiyatları felaket yeni evlenen gençler ne yapsın yazık bu millete
    Cevapla
  • Türk. 1 yıl önce Şikayet Et
    Okumaktan yoruldum çok güzel yatırımlar yaptınız. Allah yolunuzu açık etsin.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonuç, millet ev alamıyor, niye acaba?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle