Rekabet Kurulu, Sahibinden'e soruşturma açtı!

Rekabet Kurulu, Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. AŞ (sahibinden.com) hakkında, "faaliyet gösterdiği pazardaki hakim durumunu kötüye kullandığı" iddiasıyla soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurulu, Sahibinden'e soruşturma açtı!
Rekabet Kurulu, Sahibinden'e soruşturma açtı!
GİRİŞ 27.07.2022 14:56 GÜNCELLEME 27.07.2022 14:57
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, şirketin emlak ve vasıta satış ile kiralama hizmetlerine yönelik çevrim içi platform hizmeti pazarlarında sahip olduğu hakim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı iddiası üzerine yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi, yeterli bularak Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Öte yandan, duyuruda, söz konusu kararın bilgilendirme içerikli olduğu ve hakkında soruşturma açılanların Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri, ilgili Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamayacağına işaret edildi.

KAYNAK: AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 84
  • TÜRKALP 1 yıl önce Şikayet Et
    Kapatın bu sayfaları fiyatlar hemen düşer araba ev arsa herşey yarı yarıya düşer ne emlakçı ne galerici kalır fiyatlar burada belirlemiyor
    Cevapla
  • adam 1 yıl önce Şikayet Et
    lütfetmişler boş işler müdürlüğü
    Cevapla
  • dostt birr 1 yıl önce Şikayet Et
    bence saçma karar ..zaten ulkede sifir araba yokki adam sıfirirdan pahalıya satar tabii sen git ikinci el yabancı arabaları aç kardeşim...millet çürük hurdalara biniyor.ertesi gun sanaiyi zaten bu arabala sanayiye abone...gelelim ev fiyatlarına ev yok kardeşim evv adam istedigi fiyata satar kiralar..gerçi kira zammi kanunlaştı ama adama evini şu rakamdan fazlaya satamassin diyemessin...devlet hem insaat hem araba sektörüne çare bulmazssa
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ona bişey diyemezsin buna birşey diyemezsin diyemezsin dayi. Derler.
    Cevapla
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    Gördüğüm ve kullandığım en Dürüst ve faydalı site Saibinden'dir. Diğerleri para yiyen avantacılardır.
    Cevapla
  • Kasım kantar 1 yıl önce Şikayet Et
    bence çok geç kalındı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle