AB, Rusya'ya yaptırımları uzattı

Avrupa Birliği, Rusya'ya uyguladığı ekonomik yaptırımların süresini 6 ay daha uzatma kararı aldı.

AB, Rusya'ya yaptırımları uzattı
AB, Rusya'ya yaptırımları uzattı
GİRİŞ 26.07.2022 19:08 GÜNCELLEME 26.07.2022 19:08
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği Konseyi, Rusya ekonomisini hedef alan yaptırımların 31 Ocak 2023'e kadar uzatılmasını kararlaştırıldı.

Rusya'nın Ukrayna'yı istikrarsızlaştırdığı gerekçesiyle uygulanan ekonomik yaptırımlara ilk olarak 2014 yılında başladığı anımsatılan açıklamaya göre, bu yaptırımların kapsamı Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması ile birlikte şubat ayından itibaren genişletildi.

Açıklamada, halihazırda yaptırımların finans, enerji, sanayi, ulaşım, teknoloji, çift kullanımlı ürünler ve lüks malları da içeren geniş bir alana yayıldığı hatırlatıldı.

AB, Ukrayna-Rusya savaşının başlamasının ardından 7 yaptırım paketini uygulamaya koydu. Bu kapsamda Rusya'dan altın, petrol ve kömür ithalatı yasaklandı. Pek çok Rus bankası uluslararası ödeme sitemi SWIFT'ten çıkarıldı.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    yaw arkadaş bu ab birliği yaptırım yapacağım derken kendileri yaptırıma uğruyor yoksa bizmi yanlış görüyoruz buradan, neredeyse gaz ve enerji diye diye mendil açacak duruma düştüler kışı nasıl geçireceklerini düşünsünler yoksa zemheri kış ve ayaz çok fena olacak .bu sene.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    AB Kendi ayağına sıktı
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen .
    Cevapla
  • gardass 1 yıl önce Şikayet Et
    adama işi olmuyoki herşei 10 katına satıyo size dolaylı yollarla endinize koyuyonuz ambargo
    Cevapla
  • bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    rusların kasasında brüt 100 milyar net 5 milyar dolar yok net 600 milyar dolar var o yüzden onları yaptırım felan etkilemez
    Cevapla