Avrupa'da gaz fiyatları 4,5 ayın zirvesinde

Rusya'nın Avrupa'ya doğalgaz akışını kısması sonrasında fiyatlar yükseldi. Avrupa'da doğalgaz fiyatları 196 euroyla 4,5 ayın zirvesine çıktı.

GİRİŞ 26.07.2022 17:02 GÜNCELLEME 26.07.2022 17:02
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Avrupa'da gaz fiyatları yükselişe geçti. Avrupa'da megavatsaat başına 196 euroya ulaşan doğalgaz fiyatı, 4,5 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Fiyatların artışında, Rusya'nın Kuzey Akım üzerinden doğalgaz sevkiyatını düşürmesi etkili oldu. Avrupa'da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğalgaz ticaret noktası TTF'de işlem gören ağustos vadeli gaz kontrat fiyatı, dün megavatsaat başına 176,6 eurodan kapandı.

Bugün 178,9 eurodan açılan doğalgaz fiyatları, önceki kapanışa göre yüzde 10,9 artışla 196 euroya yükseldi. TTF'de işlem gören gaz kontrat fiyat 7 Mart'ta 200,9 eurodan kapanmıştı.

RUSYA GAZI KISIYOR

Rus enerji şirketi Gazprom, dün Rus gazını Almanya üzerinden Avrupa'ya taşıyan hatlardan Kuzey Akım doğalgaz boru hattı için kullanılan Portovaya kompresör istasyonundaki Siemens türbin motorunun, teknik nedenlerden ötürü durdurulduğu ve bu nedenle hat üzerinden sevk edilen doğalgaz miktarının azalacağını duyurdu.

Şirket, boru hattına hizmet eden türbinlerle ilgili bir sorun nedeniyle boru hattının ihracatının yüzde 40'tan yüzde 20'ye düşürüleceğini kaydetti.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Selçuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Benzin fiyatları bizde amerikadan da avrupadan da düşük. Gaz fiyatları da öyle. Fark devlet tarafından ödemdi geçen yıl 120 milyar TL idi. Kışın evimizde tişört giyerek gezmeyelim. Mutlaka bunun bir bedeli var Hollanda enerji Bakanı kışın evinizde kazak giyerek gezin demişti
    Cevapla
  • Misafir35 1 yıl önce Şikayet Et
    Oh. Daha beter olun. Kışdan önce ateşkes filan olmasın, iyice donun, buz kesin, fakirleşin. Yaz biter bitmez ısınmak için gelmesinler diye Avrupa'ya vize koymamız lazım. Son 6 ay banka hesap dökümü, tapu fotokopileri, araç ruhsatları, 2000 Euro vize bsşvuru ücreti, 6 ay bekleme süresi
    Cevapla
  • Elif 1 yıl önce Şikayet Et
    Benzin fiyatı Türkiye'ye göre pahalı değil
    Cevapla
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Benzin fiyatı 1,80 mazot 2 Euro ne pahalı değil biz burda bilen zor geçimimizi sağlıyoruz. Sanki Avrupa da hiç fiyatlar değişmedi askeri ücret bir kişinin kesintili 1440 Euro 1200 Euro 80- 85 metrekare daire gerisini saymayım , sayarsam o zaman tamamen koyar sana ... Bu durumda nerde yaşarsan yaşa, her yer aynı, geçim zor ...
    Cevapla
  • Salih 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizimde arka bahçemizden gaz çıkmadığına göre, dünyada fiatlara ne oluyorsa bizede o olacak.
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendileri kaşındı , Hepsi bir tayfa olup ABD'nin peşine takılıp , ambargo kararlarını uyguluyorlar . Rusya hiç takmaz , Avrupa'nın gazlarını tamamen keser , Her nasılsa , Çin ve Hindistan'a gazını satar , hiç zararı yok .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle