Nükleerde işlem ve hizmet bedellerine yönelik esaslar belirlendi

Nükleer Düzenleme Kurumunun (NDK) uygulayacağı işlem ve hizmet bedellerinin belirlenmesine ve tahsil edilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Nükleerde işlem ve hizmet bedellerine yönelik esaslar belirlendi
Nükleerde işlem ve hizmet bedellerine yönelik esaslar belirlendi
GİRİŞ 26.07.2022 10:58 GÜNCELLEME 26.07.2022 11:06

NDK'nin İşlem ve Hizmet Bedelleri Yönetmeliği, Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından her yıl bir sonraki yılda uygulanacak bedellerin tespit edilebilmesi amacıyla, kurumun ilgili hizmet birimleriyle koordineli olarak işlem ve hizmetin maliyet unsurlarının niteliğine göre yeniden değerleme oranı, yurt içi üretici fiyat endeksi, tüketici fiyat endeksi, döviz kurlarındaki değişiklikler ve diğer hususlar dikkate alınarak bir sonraki yılın İşlem ve Hizmet Bedelleri Listesi taslağı hazırlanacak.

Hazırlanan İşlem ve Hizmet Bedelleri Listesi taslağı en geç cari yılın aralık ayının ilk haftasında Nükleer Düzenleme Kuruluna sunulacak. Kurul tarafından onaylanan İşlem ve Hizmet Bedelleri Listesi, en geç aralık ayının son iş günü kurumun internet sayfasında yayımlanacak.

İşlem ve Hizmet Bedelleri Listesinde yıl içerisinde ihtiyaç duyulan değişiklikler, kurul kararıyla uygulamaya konulacak. Yapılan değişiklikler kurumun internet sayfasında yayımlanacak.

İşlem ve Hizmet Bedelleri Listesinde aksi belirtilmedikçe, işlem ve hizmet bedeli ödemeleri hizmet gerçekleşmeden önce verilecek tahakkuk numarasıyla yürürlükte bulunan İşlem ve Hizmet Bedelleri Listesine göre yapılacak.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.