Cezayir’de yeni doğal gaz ve petrol rezervleri bulundu

Cezayir, İtalya’nın Eni şirketi ortaklığında ülkenin güneydoğusunda ikisi gaz, biri petrol olmak üzere 3 yeni enerji yatağının keşfedildiğini açıkladı.

Cezayir’de yeni doğal gaz ve petrol rezervleri bulundu
Cezayir’de yeni doğal gaz ve petrol rezervleri bulundu
GİRİŞ 25.07.2022 22:55 GÜNCELLEME 25.07.2022 22:55
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Konuyla ilgili açıklama, Cezayir ulusal petrol ve doğal gaz şirketi Sonatrach tarafından yapıldı.

Açıklamada, Sonatrach’ın özel çalışmaları sonucu, ülkenin güneydoğusunda, Libya’ya sınır İlizi vilayetine bağlı Ayn Amnas bölgesinde, günlük 213 bin ila 300 bin metreküp doğal gaz üretim kapasitesine sahip iki sahanın bulunduğu belirtildi.

İtalyan Eni şirketi ortaklığında Cezayir’in güneydoğusundaki Verkala vilayetinde bulunan Berkin Petrol Sahası'nın kuzeyindeki Seyf Fatıma bölgesinin Gard Evlad Cuma alanında günlük 1300 varil petrol ile 51 bin metreküp doğal gaz üretim kapasitesine sahip bir rezervin keşfedildiği kaydedildi.

Sonatrach yakın zamanda, ülkenin güneyindeki Hassi R'Mel Gaz Sahası çevresinde de 100 ila 340 milyar metreküp arasında yeni bir gaz rezervi bulunduğunu açıklamıştı.

Cezayir'in güneyindeki Lagvat vilayetinde bulunan Hassi R'Mel'in gaz hacminin 3 trilyon 800 milyar metreküpün üstünde olduğu tahmin ediliyor.

Hidrokarbon sektörüne daha fazla yabancı yatırım çekmeye çalışan Cezayir'de yetkililer, 2019'da kabul edilen hidrokarbon yasasının yabancı şirketler için önemli teşvikler ve kolaylıklar içerdiğini belirtiyor.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • özer 1 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef cezayir fas ve tunus gibi eski osmanlı devletçikleri ağır bir sömürü altında benliklerini yitirmiş cam sektöründe faaliyet gösteren müşterimiz cezayirin türk ürünlerine yönelik çok ağır ithalat kuralları var ve çok düşük kota koyuyorlar. yıllarca hoşgörü ile yönettiğimiz bu halkların bize bukadar düşman olmasını anlayamıyorum.iyilikten maraz doğuyor sanırım
    Cevapla
  • Kaya 1 yıl önce Şikayet Et
    Milli yazılım geliştirmeden Petrel, Kingdom gibi yazılımlarla bu iş gitmez. 3-Boyutlu yeraltı görüntüleme yapan bir milli yazılımın, ASELSAN desteği ile geliştirilmesi şart
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransa Cezayirin kanını bile emmiş bitirmiş,adamlar öyle alışmışlarki sömürülmeye bırak bağımsızlığı ! Ana dilleri hala fransızca
    Cevapla
  • MASK 1 yıl önce Şikayet Et
    Yarısı İtalya kalan yarısının yarısına fransa çöker Cezayir e su kalır çünkü hâlâ kendilerini avrupadan koparamadılar ve hâlâ Türkiye ye öcü gibi bakıyorlar
    Cevapla
  • Enerji krizi* 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye neden keşif gemisi gondermediki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle