Başkan Erdoğan tarih verdi: Belirgin bir düşüş göreceğiz

Başkan Erdoğan, TRT'de canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ekonomiye yönelik önemli mesajlar veren Başkan Erdoğan, enflasyonun hissedilir derecede düşeceği tarihi açıkladı.

GİRİŞ 25.07.2022 22:50 GÜNCELLEME 25.07.2022 23:20
Bu Habere 153 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT Özel yayınında aralarında Haber7 Yazarı ve Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in de bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Enflasyonla ilgili soruya cevap veren Başkan Erdoğan, ''Düzenlemelerimiz fiyat artışlarındaki hızı da yavaşlattı. Petrol fiyatlarında düşüşün olumlu etkilemesini bekliyoruz. Yıllık enflasyonda düşüşü önümüzdeki şubat-mart itibarıyla belirgin bir şekilde görmeye başlarız.'' diye evap verdi.

Ekonomideki gelişemelre ilişkin Başkan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı;

Bu salgın süreci, Ukrayna'daki savaş, tarihin en yüksek seviyelerine ulaşan enerji ve emtiya fiyatları, küresel alanda enflasyonist bir ortam oluştu. Bu diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye'yi de etkiledi.

BU SAYI GÜVENE İŞARET EDİYOR

Tabi hayat pahalılığının yükünü azaltmak amacıyla gerekli tüm adımları da atıyoruz. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve ekonomi yönetimimiz çalışıyor. Hedef odaklı hayata geçirdiğimiz bu adımlarla zorlu koşullara karşı ülkemizin direnci artırmayı hedefliyoruz. Kur Korumalı TL'ye katılım çok oldu. Toplamda 1,8 milyon hesap açıldı. Bu sayı güvene işaret ediyor.


ETKİLERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Gerçek kişilere yönelik tasarladığımız ürüne gelen talep de tabana yayıldı ve beklentimizin üzerinde gerçekleşti. Yapmış olduğumuz bu düzenlemelerin enflasyon üzerindeki etkilerini yakından takip ediyoruz.

ENFLASYON BELİRGİN BİR ŞEKİLDE DÜŞECEK

Son haftalarda yaşanan petrol fiyatlarındaki düşüşün olumlu etkilemesini de bekliyoruz. Yıllık enflasyon düşüşünü önümüzdeki yıl ciddi bir şekilde Şubat-Mart döneminde görmeye başlarız. Kayseri'de resmi rakam 70 bin civarındaydı. Orada 70 bin kişinin o sıcağa rağmen meydana gelmiş olması bir şeyi gösteriyor. Diyor ki: "çıkış yolu burası.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 153
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Belli ki seçimden bir kaç ay evvel kesenin ağzı açılacak, yalancı bir refah ortamı sağlanacak ve öyle seçime gidilecek ama bu millet 1 gram akıllandıysa bunların hiçbirine itibar etmez. Özellikle küskün tabir edilen seçmen... Fatih Erbakan varken ne Cumhur'a verilir bu saatten sonra ne de Zillete.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu arada hatırlatmamızı yapalım. Dediği tarihte enflasyon düşse bile bu fiyat düşüşü anlamına gelmiyor. Enflasyonun düşmesi gelen zamların düşmesi anlamına geliyor. Yani bugün 20 lira olan süt Mart'a kadar belki de 35-40 lira olacak. Eğer ki enflasyon düşerse gelen zamlar 1, 2 lira birden değil de 30, 40 kuruş gelecek mesela.
    Cevapla
  • Hakkı hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Jakuzili havuzlu villalar da ne zaman bu halk tatil yapacak reis. Elin gâvuru ülkemizde krallar gibi yaşıyor
    Cevapla
  • Asıl olan 1 yıl önce Şikayet Et
    Halka hizmet akaryakıtfiyatlarını düşürmekle beraber et süt ve ürünleri gibi temel gıda maddelerinde önce tavan fiyat belirleyip ondan sonra bunlarda indirimi zorunlu sağlatmaktır.
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Yami 2023 şubat-mart aylarına kadar her şeye tam gaz zam devam edecek mi
    Cevapla
  • terimq 1 yıl önce Şikayet Et
    Azalarak o tarihlerde en düşük seviye.... Dediğin değil yani
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle