Kritik toplantı sonrası Nebati'den açıklama
Finansal İstikrar Komitesinde, küresel enflasyondaki ve emtia fiyatlarındaki seyrin, makro ekonomik göstergelere olası yansımalarıyla küresel finansal koşullardaki sıkılaşmanın gelişmekte olan ülkelere etkileri ele alındı.

Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada, Finansal İstikrar Komitesinin 5'inci toplantısının, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında bugün gerçekleştirildiği bildirildi.
Toplantıda, küresel ekonomik gelişmelerin, ülkenin finansal sistemine olan etkilerinin değerlendirildiği aktarılan açıklamada, "Küresel enflasyondaki ve emtia fiyatlarındaki seyrin önümüzdeki dönemde makro ekonomik göstergelere olası yansımaları, küresel finansal koşullardaki sıkılaşmanın gelişmekte olan ülkelere etkileri, detaylı bir şekilde ele alınmıştır. Bankacılık ve sigortacılık sektörlerindeki son dönem gelişmeler mercek altına alınmıştır." ifadesi kullanıldı.
Açıklamada, Türk bankacılık sektörünün temel göstergelerindeki güçlü duruşunun devam ettiği vurgulanarak, sigortacılık sektörü ve sermaye piyasalarının ekonomiye olan katkılarının sürdüğü belirtildi.
Toplantıda, makro ihtiyati politika tedbirlerinin özellikle kredi piyasasına olan etkilerinin analiz edildiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Finansmana erişim imkanlarına etkileri değerlendirilmiştir. Komite, önümüzdeki dönemde daha önce belirlenen politika çerçevesinde gerekli adımların atılmasında üyelerinin arasındaki eş güdüm ve iş birliğini sağlamaya devam edecektir."
Ekonomik gelişmelerin, ülkemiz finansal sistemine olan etkilerini, bankacılık ve sigortacılık sektörlerindeki son dönem gelişmeler ile makro ihtiyati politika tedbirlerinin kredi piyasasına olan etkilerini kapsamlı bir şekilde ele aldık.
— Dr.Nureddin NEBATİ (@NureddinNebati) July 25, 2022
Bakan Nebati de Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Finansal İstikrar Komitesi 5. Toplantısı'nı gerçekleştirdiklerini belirterek, şu bilgileri verdi:
"Ekonomik gelişmelerin, ülkemiz finansal sistemine olan etkilerini, bankacılık ve sigortacılık sektörlerindeki son dönem gelişmeler ile makro ihtiyati politika tedbirlerinin kredi piyasasına olan etkilerini kapsamlı bir şekilde ele aldık. Önümüzdeki süreçte, Komitemiz, eş güdüm ve iş birliği içerisinde gerekli görülen adımları kararlılıkla atmaya devam edecektir."
-
Adil Düzen* 2 yıl önce Şikayet EtGurbetçilerimiz ve yurt içindeki vatandaşlarımızın birikimleri ile 2000 yıllarda fabrikalar kurulmuş bu işletmeler şuan istihdam ve üretim yapmakta ve ülkeye katkıları çok büyük.yeniden hükümetimiz bu konuda atılım yapmalıdır çok ortaklı ve hissedarlı işletmelerin artması için proje ve teşvikler yapılmalı şuan küresel çapta üretimde bir durgunluk var enflasyon bu yüzden yüksek bunun tek çaresi üretimde hamle yapmaktır.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Adil Düzen* 2 yıl önce Şikayet EtSayın bakanım ülkeye yatırım yapacak yabancı fabrikatörler için teşvik ve projeler hazırlayın 81 ilimizde organize sanayilere yayılsınlar rekabet oluşsun üretimde istihdamdaBeğen Toplam 5 beğeni
-
Adil Düzen* 2 yıl önce Şikayet EtTarım ve hayvancılıkta gerileme var hükümetimiz çiftçilerimize desteğini devam etmeli çiftçinin ürettiği ürünü kayıt altına almalı fırsatçı tüccarlara göz açtırmamalıBeğen Toplam 3 beğeni
-
Misafir 2 yıl önce Şikayet EtTrafik sigortalarına bi düzen verseler iyi olur şirketler trafik sigortası kesmiyor keyfi davranıyor kanunen kesmek zorundalar ama nerdeBeğen Toplam 2 beğeni