“Ekilebilir tarım alanlarının daha da artacağına inanıyoruz”

TÜMOSAN Genel Müdürü Halim Tosun, “TÜMOSAN olarak çiftçilerimizin her zaman yanındayız ve onların en büyük mesai arkadaşıyız. Yerli ve milli traktör ve tarım ekipmanlarımızla binlerce üreticiye dokunuyoruz” dedi.

“Ekilebilir tarım alanlarının daha da artacağına inanıyoruz”
“Ekilebilir tarım alanlarının daha da artacağına inanıyoruz”
GİRİŞ 25.07.2022 17:41 GÜNCELLEME 25.07.2022 17:41

Her yıl 26 Temmuz’da kutlanan Hasat Bayramı vesilesiyle yazılı bir mesaj yayımlayan TÜMOSAN Genel Müdürü Halim Tosun, “Ülkemizde 88 bayimiz, 42 yedek parça bayimiz, 400’e yakın servisimiz ve 33 yurt dışı distribütörlüğümüzle dünyada binlerce çiftçiye hitap ediyoruz. TÜMOSAN olarak çiftçilerimizin her zaman yanındayız ve onların en büyük mesai arkadaşıyız. Yerli ve milli traktör ve tarım ekipmanlarımızla binlerce üreticiye dokunuyoruz” dedi.

Pandemiyle Tarım ekonomisine olan değerin arttığına işaret eden Tosun, çiftçilerin bu yılki hasattan geçen yıllara kıyasla daha bereketli mahsul gelmesini dilediklerini söyledi. Türkiye'de ekilebilir tarım alanlarının büyük bir çoğunluğunun ekilemediğinin altını çizen Tosun, pandemi ile birlikte tarıma yönelmenin etkisine değinerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Önümüzdeki yıllarda ekilebilir tarım alanlarının artacağına inanıyoruz. Biz de bu anlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm ürünlerimizin hepsi yerli ve milli olarak üretiliyor. Türkiye'deki traktör ihtiyacının yarısını karşılayacak şekilde üretim kapasitemizle üreticilerimize hizmet veriyoruz. Üreticilerimizin toprak hazırlama, ekim zamanı ve hasat döneminde, kısacası tüm süreçte yanlarındayız.”

Üreticilerin en önemli yol arkadaşı olduklarını ifade eden Tosun, “Hasat, çiftçimizin toprağında bir yıllık sabırla bekleyişinin, emeğinin ve alın terinin hasılatını topladığı bir bayramdır. Bu vesileyle ekonomimizin kalkınmasında büyük emeği olan çiftçilerimize bereketli hasatlar dileyerek Hasat Bayramlarını kutluyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.