Bahçede 8 liradan satılan çilek, tezgahta 30 lira

Batman’da yetiştiricinin tarlada 8 liraya sattığı çilek, market ve manavlarda 30 TL’den satışa sunuluyor. Fiyat arasındaki uçurumdan olumsuz etkilendiklerini belirten çilek üreticileri, bu uçurumun azaltılmasını istiyor.

Bahçede 8 liradan satılan çilek, tezgahta 30 lira
Bahçede 8 liradan satılan çilek, tezgahta 30 lira
GİRİŞ 25.07.2022 15:29 GÜNCELLEME 25.07.2022 15:30
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Sason’da çilek yetiştiriciliğindeki tüm yük omuzlarında olduğu halde, 8 liradan tarlada sattıkları çileğin kilosunun tezgahlarda 30 lira olmasının satış rekoltelerinde düşüşe neden olduğunu belirten üretici Fahrettin Çelik, aradaki fiyat uçurumunun düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Çelik, “Çilek yetiştiriciliğindeki tüm masrafları, bütün emeği biz sarf ediyoruz. Tüm yük biz yetiştiricilerin omuzunda olduğu halde tarlada 8 liradan sattığımız çileğin kilosunun market ve manav tezgahlarına yetişinceye kadar 30, 40 liraya kadar yükseldiğini görüyoruz. Bu durum bizim satış rekoltemizi düşürüyor. Vatandaş 2 kilo alacağına bir kilo almak zorunda kalıyor. Bizden 8 liradan aldıkları çileğin kilosunu onlar 10 ile 15 lira civarında satarlarsa vatandaşın alım gücü de artar. Biz, bu aradaki fiyat farkına çok tepkiliyiz. Arada mağdur olan biz oluyoruz. Uygun fiyata satılırsa tüketim artar. O zaman biz de kazanırız, aracılar da kazanır, tarlada çalıştırdığımız işçi de kazanır. Ama çok pahalıya satarlarsa üretim azalır. Onların makul fiyata satmalarını istiyoruz. Vatandaşımızın sofrasına da çilek gitsin istiyoruz” dedi.

KAYNAK: İHA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 19
  • Neyapıyorsunuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemde üretilen ürünleri Avrupalı ucuza yesin benim milletim pahalılıktan kendi ürününü yiyemesin ben böyle büyümenin ihracat yapacaz diye bir şey alamaz hale geldi millet
    Cevapla
  • yolcu 1 yıl önce Şikayet Et
    bunu millete degil yetkililere lanse edin.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Satamazlarmı tarlada 8 lira yolda yaktığı yakıtın hesabını yapıyorlarmı acaba mazot kaç para olmuş
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet büyün ürünlerde öyle daha pahalı manavdan hatta.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamamda bahçe kenarlarında tezgah atan bahçe sahipleride 30 tl ye satıyor yaz 15 tl diye bak nasıl satılıyor o zaman 8 tl ye toptancıya vermenize gerek kalmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle