Sahte yetkili servisin arama motorunda ilk sıraya çıkma tezgahı

İstanbul'da evlerindeki beyaz eşyaları bozulan birçok kişi sahte yetkili servis kurbanı oldu.

Sahte yetkili servisin arama motorunda ilk sıraya çıkma tezgahı
Sahte yetkili servisin arama motorunda ilk sıraya çıkma tezgahı
GİRİŞ 25.07.2022 14:48 GÜNCELLEME 25.07.2022 16:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İddiaya göre geçtiğimiz mart ayından beri beyaz eşyalar bozulunca internetten teknik servis arayışına giren mağdurlar, arama motorunda ilk sırada çıkan siteye tıklayarak iletişime geçti.

İnternette SEO adı verilen arama motoru optimizasyonunu kullanarak kendilerine ait sitenin önlerde çıkmasını sağlayan sözde yetkili servis, mağdur edecekleri Mehmet Şefik T., Songül Ş., Nebahat Y. ve Ayşe G. ile iletişim kurdu.

Arızalanan beyaz eşyaları için internetten servis arayışına giren bu vatandaşlar, kendisini yetkili servis çalışanı olarak tanıtan Özcan G.'nin iddiaya göre hem beyaz eşyalarını alması hem de tamir için nakit para isteyip sonrasında telefonları açmaması üzerine dolandırıldıklarını anlayarak soluğu savcılıkta aldı.

Sözde yetkili servis sahibi İsa A.(24) ve çalışanı Özcan G.(23) hakkında birçok kişinin şikayeti sonucu İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Sabah'ın ulaştığı soruşturma detaylarında birçok kişinin, internette arama motoruna 'yetkili servis' yazdıklarında ilk sırada şüphelilerin çıktığını, iletişim numarasını bozuk beyaz eşyalar için servis talebinde bulunduklarını, evlerine gelen şüphelinin eşyaları inceledikten sonra tamir bahanesiyle beyaz eşyalarını aldıklarını, nakit para istediklerini sonrasında ise iletişim numarasına ulaşamadıklarını söyledikleri yer aldı.

İsa A.'nın babası Sinan A. ya da Özcan Ö.'nün hesabına para gönderilmesinden sonra müşterilerle irtibatın koparıldığı, bu şekilde dolandırıcılık yapıldığı aktarıldı. Özcan G., "Biz yetkili servis değil, teknik servisiz. Müştekilerden 2 bin ve 10 bin arasında değişik tutarlarda para aldık ancak bazı teknik aksaklıklardan dolayı hizmet veremedik." iddiasında bulundu. İki şüpheli de tutuklandı.

KAYNAK: SABAH
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk telekom önüne gelene 444'lü ve 0850 hat verirse bunun gibi haberleri daha çok okuruz.
    Cevapla