Altın fiyatları yeni haftaya yatay başladı

Altın geçtiğimiz hafta Mayıs ayından bu yana en büyük haftalık yükselişini kaydederken yatırımcıların Fed'in sıkılaşmacı para politikası ve resesyon endişelerini dikkate almasıyla yeni haftaya yatay seyirle girdi.

GİRİŞ 25.07.2022 09:29 GÜNCELLEME 25.07.2022 09:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Altın, Mayıs ayından beri en büyük haftalık yükselişini kaydetmesi sonrası yatırımcıların ABD’nin sıkılaşmacı para politikası ve ekonomik yavaşlamayla ilgili endişeleri değerlendirmesiyle yatay seyrini sürdürüyor.

Altın yeni haftaya 1.726 dolar seviyesinden girdi.

Spot altın, geçtiğimiz hafta 2021 Mart ayından beri en düşük seviyesini görmesi sonrası ABD tahvil getirilerinde yaşanan düşüşle toparlanmıştı.

Fed’in 1994’ten beri en yüksek faiz artışını gerçekleştirmesi sonrası para polikası yetkililerinin 26-27 Temmuz’da yapılacak toplantıda 75 baz puanlık ikinci bir artış kararı alması bekleniyor.

Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers haftasonu yaptığı açıklamada ABD ekonomisinde “yumuşak iniş” gerçekleştirmesi ihtimalini düşük gördüğünü söylerken bakanlık görevini yürüten Janet Yellen ise ekonominin büyük bir resesyonda olduğuna dair herhangi bir işaret görmediğini belirtti.

“Fed’in Temmuz toplantısında 75 baz puan artışı yapacağı senaryosunu esas alırsak, yakın vadede aşağı yönlü risklerin fiyatlandığını düşünüyoruz ancak uzun vadeli trend hala aşağı yönlü kalmaya devam ediyor” diyen Starndard Chartered Değerli Metal Analisti Suki Cooper, “Ancak aşağı yönlü risklerin bir kısmının yüksek enflasyon, resesyon endişeleri ve güvenli varlık arayışı nedeniyle azalması muhtemel” değerlendirmesinde bulundu.

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 1
  • serhat 1 yıl önce Şikayet Et
    altın patlıyor dolar durdu
    Cevapla