3 limanda tahıl hareketliliği!

Ukrayna Limanları İdaresi, Odessa, Çornomorsk ve Yujnıy limanlarında tahıl kervanları oluşturulmaya başlandığını bildirdi.

GİRİŞ 24.07.2022 20:28 GÜNCELLEME 25.07.2022 10:44
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ukrayna Limanları İdaresi'nden yapılan açıklamada, deniz yoluyla tahıl ve ilgili gıda ürünlerinin ihracatına yönelik girişimin 22 Temmuz 2022'de imzalanmasıyla bağlantılı olarak, Odessa, Çornomorsk ve Yujnıy limanlarının yeniden faaliyete geçmesi için hazırlıkların yapıldığı belirtildi.

Gemilerin kervana dahil edilmesi için başvuru yapılması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, bu gemilerin belirtilen limanlara giriş ve çıkışlarının, bir geminin öncülüğünde gerçekleştirileceği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, 22 Temmuz'da İstanbul'da, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" imzalanmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Önce Adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    Tahılın ne olduğu, ne kadar önemli ve hayati olduğu anlaşıldı sanırım ama hala tarım alanlarının önemi anlaşılmadı. Malesef ki hızla tarım alanlarımız azalıyor ve biz bunu sadece izliyoruz. Ciddi devlet politikası lazım, tarım alanlarının tek tek belirlenip askeri alanlar nasıl kapatılıyor ise o şekilde imara kapatılıp korunması lazım.
    Cevapla
  • misafire 1 yıl önce Şikayet Et
    biz söyledik biz ettik biz şunu yaptık vs vs saçmalıklar. Fetö bu ülkenin kılcal damarlarına son 20 yılda girmedi. Erdoğan iktidara geldi 4-5 yıl sonra mücadele etmeye başladı.50-60 yaşında ki generali amirali albayını kurmayını öğrencisini öğretmenini şunusunu bunusunu tayyip mi aldı devletin içine. Eğer tayyip olmasaydı şu an amerikan mandası olarak yönetiliyor olursun. sizin 6+1 masasının istediği gibi.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz biliyorduk. Herkes de biliyordu. Ama tarım bakanı diye gıda şirketinin CEO sunu getirirsen dondurulmuş patatesi yedirir sana. Biz her şeyi biliyoruz, cemaatlere dikkate dedik, fetö kazıkladı. Siz her şeyi deneme yanılmayla öğrenmeyi seviyorsunuz, ömrümüzün 20 senesini ziyan ettiniz. Şimdi de söylüyoruz, ingiliz tahkimli beton siyaseti ülkeyi batırır. Ama yine dinlemeyeceksiniz deneyin rahatlayın. Öyle buğday yolu gözler durursunuz.
    Cevapla
  • Seyid 1 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden deve kervanı vardı.simdi gemi kervanı var.
    Cevapla
  • buvatanbizim 1 yıl önce Şikayet Et
    biirlerinin zihniyeti iflas edcektir.
    Cevapla