Savunma Sanayii Başkanı Demir, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Portatif hava savunma füze sistemimiz Sungur, platformlardan sonra tek er tarafından omuzdan atılan versiyonuyla da Mehmetçiğin hizmetinde. İHA'lar, jetler ve helikopterlere karşı etkili olan Sungur silah sisteminin ilk kafilesini, TSK'ya teslim ettik. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Demir, Sungur silah sisteminin özelliklerini öyle anlattı:

"Sungur silah sistemi, muadillerine göre daha uzun menzili ve düşman unsurlara gözün görme mesafesinden daha uzak mesafeden kilitlenme imkanı sunan aldatmaya yönelik karşı tedbirlere dayanıklı görüntüleyici kızılötesi arayıcı başlığı ile öne çıkıyor. Artık yurt dışına bağımlı kalmayacağımız bu sistemin tasarım, geliştirme ve üretiminde emeği olan herkesi tebrik ediyorum. Her zaman söylüyoruz. Bir şey insan yapısıysa biz en iyisini yapabiliriz. Bu vatan ve bu millet aşkıyla çalışan savunma sanayii ailemize selam olsun." 

Yorumlar 339 Yorum Var
  • Selim 25.07.2022 13:36
    Muhteşemsiniz Roketsan ailesi. PKK ya, Amerika ya, Yunan a vs cümle küffara korku ve telaş; bize ve dostlara güven ve onur verdiniz. Allah sizin emeklerinizin karşılını cennet olarak versin. Çünkü eskiden bu gibi silahlarla küffar bize musallat olup tahakküm ediyordu. Şimdi Sungur umuz ve benzerleri ile müslümanlara güven ve eman küffara korku ve telaş oldular Allah (CC)ın izniyle. Başta İsmail Demir olmak üzere emeği geçen herkesin ellerinden ayaklarından öper dua ederiz
  • kosovalı 25.07.2022 13:36
    dünya ne kadar güçlü olduğumuzu biliyor ama içimizdeki fransızlar diyelim hala bunun farkıa değiller.
  • kosovalı 25.07.2022 13:36
    dünya ne kadar güçlü olduğumuzu biliyor ama içimizdeki fransızlar diyelim hala bunun farkıa değiller.
  • engin 25.07.2022 13:13
    Allah c.c. bu silahı üretip de bu hale getirenlerden razı olsun. Temennim bir an önce kendi hipersonic füzemizi ve lazer hava savunma sistemimizi üretmek. yoksa geliyor gelmekte olan, içimizdeki 30 milyon manda sevici ile 30 adet ülke. beklemekte zayıf anımızı. Allah c.c. düşmanlarımıza bu fırsatı vermesin. inşallah.
  • mustafa 25.07.2022 13:04
    kızıl elma bundan böyle durmak yok bu yolda enfilasyona patetise sogana bakılmaz aç yatar ac uyanırız ama vatansız asla emeği geçenlerden rabbim razı olsun keskin feraset keramete nal toplatır
Daha fazla yorum görüntüle