Silifke inciri Dubai ve Katar’a ihraç ediliyor

Mersin’in Silifke ilçesinde hasadı yapılan ve dalında 20 ila 30 TL'den satılan incir üreticilerin yüzünü güldürürken, toplanan incirler Dubai ve Katar’a ihraç ediliyor.

Silifke inciri Dubai ve Katar’a ihraç ediliyor
Silifke inciri Dubai ve Katar’a ihraç ediliyor
GİRİŞ 24.07.2022 03:30 GÜNCELLEME 24.07.2022 03:30
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

İlçede özellikle Göksu Vadisindeki Keben, Sabak, Senir, Nuru, İmambekirli, Evkafçiftliği ve Kargıcak mahallelerinde üretimi sıklıkla yapılan incir, yurdun değişik yerlerine gönderilmenin yanında üreticiler tarafından yol kenarlarında kurulan tezgâhlarda da 20 ila 30 TL arasında değişen fiyatlardan alıcı buluyor.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, 210 dönüm arazideki incir ağaçlarından bu yıl 960 ton incir hasadının beklendiğini kaydetti. İncir hasat sezonunun 2 ay sürdüğünü ifade eden Doygun, hasadı yapılan incirin Dubai ve Katar’a ihraç edildiğini; İstanbul, Ankara, Doğu ve Güneydoğu illeri başta olmak üzere talebe göre Türkiye’nin değişik illerine de gönderildiğini belirtti.

En erken incir bu yörede çıkıyor

Erkencilik ve damak zevki bakımından Silifke yöresi ve Göksu Vadisinde üretilen incirlerin ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Doygun, şunları söyledi: “Göksu Vadisinin mikro klima özelliğinden dolayı ayrı bir damak zevkine sahiptir. En erken incir de bizim yöremizde çıktığı ve hiçbir ilaç kullanılmadan organik olarak üretildiği için büyük rağbet görüyor. Bu nedenle de üreticimiz erken hasat yapıp iyi bir fiyattan sattığı için yüzü gülüyor.”

Üretici Sertaç Delal ise “Günlük topladığımız incirlerimizi Türkiye’nin birçok iline gönderiyoruz. Dubai ve Katar’a ihracat oluyor. Şu an kilosunu 20 ila 30 liradan satıyoruz. Bölgemiz yaz meyveleri bakımından çok zengin bir bölge. Özellikle incir en çok satılan meyveler arasında yerini alıyor” dedi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 33
  • Gelecek2121 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye inci kadar güzel incir görmedim...
    Cevapla
  • yüksel alkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Araplar gelince turist olrak demediğimizi bırakmıyoruz trabzonda algı yapılıyor ama ürünlerimiz bal incir vs vs gidince bişey yok negüzel
    Cevapla
  • Kahramanmaraş li 1 yıl önce Şikayet Et
    ah ulan ahh elalem yesin bizde gozune bakalim herseyin iyisi disari kötüsü bize
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendini say
    Cevapla
  • manisa45 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin ilk inciri haziran onbeşten itibaren Manisa Turgutlu Dalbahçe ve civar mahallelerinde çıkar.Biz hasat sezonunu kapatttık.Bir çevrenizi araştırın
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu sene iki sefer kuru incir aldim birtane yemeden cope attim disi giluzel gozukuyo ici simsiyah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle