Palandöken: Esnafın kira stopajı tamamen kaldırılmalı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, pandemi döneminde kısa bir süreliğine geçici olarak düşürülen işyeri kira stopajının tamamen kaldırılması gerektiğini söyledi.

Palandöken: Esnafın kira stopajı tamamen kaldırılmalı
Palandöken: Esnafın kira stopajı tamamen kaldırılmalı
GİRİŞ 23.07.2022 10:00 GÜNCELLEME 23.07.2022 12:39
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Elektrik, su, doğalgaz faturaları başta olmak üzere iş yeri kiraları ve işçi giderleri gibi maliyetleri sürekli artan esnaf ve sanatkârlar için daha fazla kolaylık sağlanması gerektiğine işaret eden Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “İki yılı aşkın süredir pandemi ile boğuşan esnaf ve sanatkârlarımız tam rahat nefes alacak derken tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de enerji maliyetlerinde büyük bir artış yaşandı. Özellikle akaryakıt fiyatlarındaki artış A’dan Z’ye tüm ürünlere zam olarak yansıyınca piyasada dengeler değişti. Esnafın elektrik, su, doğal gaz faturaları ve işçi maliyetleri artarken iş yeri kiraları da tavan yaptı. Konutlardaki Kira bedelinde en fazla yüzde 25 oranında artış yapılabiliyorken aynı uygulama iş yerleri için de geçerli olmalı. Artan kira maliyetleri esnafımızın belini bükerken dükkânı kiralık olan esnaf ve sanatkârımız kar da etse zarar da etse işyeri kirasını ve kiradan doğan Stopaj vergisini ödemek zorunda kalıyor. Bu yük esnafımıza ağır geliyor. Pandemi döneminde bir süreliğine geçici olarak yarı yarıya düşürülen stopaj yeniden gündeme alınarak sıfırlanmalı. Zaten normalde kira gelirlerinden doğan vergiyi, kirayı alan mükellefin yani iş yeri sahibinin ödemesi gerekir. Esnafımızın sırtında bir kambur olan kira stopajı tamamen kaldırılmalı” şeklinde konuştu.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • meto 1 yıl önce Şikayet Et
    yapmayın kardeşim bu adamı haber buneya esnaf marketler parayı koyacak işyeri sahipleri kiraya yüzde 25 yapacak hadi ordan
    Cevapla
  • Fanatik 1 yıl önce Şikayet Et
    Vergi Devletin Bel kemiği ama stopaj kalkmalı Değirmenin şakıldağı gibi Levha ve Afiş vergisi alıyorlar ya standart bir şey belirleyin herkes 100 TL ödesin yıllık koca koca bilboard yapanlar koca Demir Beton Levha dikenlerden alın kendi işlerimizin camına yazılandan niye alıyorsun Belediye
    Cevapla
  • Oflu 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye. Devlet vergi toplamazsa hizmette olmaz. Merak etme işletmeler çalışan işçi kadar vergi vermez hep sözde zarar ederler ama işletmelerini kapatmazlar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İş yeri kira stopajı ve geçici vergi (gelir vergisi, kurumlar vergisi) denilen ama bir türlü geçmeyen verginin kalkması gerekli. Artık bıktık vergi yükünden.
    Cevapla