Bakan Kurum: Van Gölü’ne arıtılmamış bir gram su bırakmayacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Van Gölü'nün Tatvan ilçe sahilinde incelemelerde bulunarak, "Van Gölü’ne arıtılmamış bir gram su bırakmayacağız” dedi.

Bakan Kurum: Van Gölü’ne arıtılmamış bir gram su bırakmayacağız
Bakan Kurum: Van Gölü’ne arıtılmamış bir gram su bırakmayacağız
GİRİŞ 23.07.2022 00:36 GÜNCELLEME 23.07.2022 00:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çeşitli açılış ve programlara katılmak üzere Bitlis'e gelen Bakan Kurum, beraberindeki heyetle birlikte Bitlis'in Tatvan ilçesine geldi. Bitlis programı çerçevesinde Tatvan ilçesine gelen Bakan Kurum, dip temizliği için planlaması devam eden Van Gölü kıyısında incelemelerde bulundu. Çalışmaların son durumuyla ilgili bilgi alan Bakan Kurum, temizliğin ivedilikle başlatılması talimatı verdi.

Bir vatandaşın Van Gölü’nün kirliliği hakkındaki sorusuna Bakan Kurum, "Van'da olduğu gibi Tatvan'da da dip çamuru temizliğine başlıyoruz. Su arıtma tesislerinin inşasını yapıyoruz bu projemizle birlikte Vangölüne arıtılmamış bir gram bile atık su geçmemiş olacak.” cevabını verdi.

İlçe sahilinde bir süre gezen Bakan Kurum, karşılaştığı vatandaşlarla da ayak üstü sohbet edip, çocuklara oyuncak hediye etti.



İlçedeki programını tamamlayan Bakan Kurum daha sonra ise Ahlat ilçesine geçmek üzere ilçeden ayrıldı.

Bakan Kurum'a Tatvan ziyaretinde  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz, AK Parti milletvekilleri Vahit Kiler ve Cemal Taşar, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük, Bitlis Vali Vekili Tekin Erdemir, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani ve partililer eşlik etti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu hükümet baştayken isteyin istediğinizi chp başa geçince bakalım isteme gibi bir lüksümüz olacakmı
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçim yaklaştı... Meydana çıktılar... Nerde bizim Adilcevaz Doğalgazı. Gaz istemiyoruz. Doğalgaz istiyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sahın bakan çevre yolu mağdurları var sizin bakanlığınıza bağlı olarak yapılan bu mağdurluğa bir çözüm yapmanızı rica ediyoruz
    Cevapla