Libya duyurdu: Petrol ihracatı yeniden başladı

Libya Ulusal Petrol Kurumu, 3 aylık bir aranın ardından bazı petrol sahaları ve limanlarında ham petrol ihracatının yeniden başladığını duyurdu.

Libya duyurdu: Petrol ihracatı yeniden başladı
Libya duyurdu: Petrol ihracatı yeniden başladı
GİRİŞ 21.07.2022 23:45 GÜNCELLEME 21.07.2022 23:45
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kurumun Facebook sayfasından yapılan yazılı açıklamada, Malta bandıralı "Malata" tankerinin, İtalya'ya bir milyon varil ham petrol sevkiyatı için Sidra Petrol Limanı'na demirlediği belirtildi.

Petrol üretiminin yeniden başladığı, Vaha Petrol Şirketi'ne ait petrol sahalarının açıldığı ifade edilen açıklamada, El-Huruç Petrol Şirketi ile Arap Körfezi Petrol Şirketi'ne ait 5 petrol sahasında da üretime başlandığı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca normal üretim oranlarına ulaşılana kadar üretimin kademeli olarak artırılacağı kaydedildi.

Libya Petrol Hilali bölgesinin ileri gelenleri de 16 Temmuz'da düzenledikleri ortak basın toplantısında, 3 aydır kapalı olan petrol sahaları ile limanlarında yaşanan krizin sona erdiğini ve petrol ihracatının yeniden başladığını duyurmuştu.

NE OLMUŞTU?

Libya'da 17 Nisan'dan bu yana çeşitli bölgelerdeki güvenlik sorunları nedeniyle petrol sahalarındaki üretimde ve petrol ihraç edilen limanlardaki faaliyetlerde aksaklık yaşanıyordu.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Petrol ve Gaz Bakanlığı, 19 Haziran'da yaptığı yazılı açıklamada, petrol üretiminde büyük bir düşüş yaşandığını bildirmişti.

Protestolardan dolayı petrol sahaları ve limanların kapalı kalması nedeniyle üç petrol sahasındaki günlük üretimin toplam 100 bin ila 200 bin varil ham petrole kadar düştüğü duyurulmuştu.

Libya'da milli gelirin önemli bir kısmı ham petrolden sağlanıyor. Bir "baskı unsuru" olarak kullanılan petrol üretimindeki aksaklık ülkede geçim sıkıntısına yol açıyor.

Normal şartlarda günde 1,4 milyon varil ham petrol üreten Libya, 2025'e kadar üretimini 1,6 milyon varile çıkarmayı hedefliyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • sonkusak1453 1 yıl önce Şikayet Et
    benzin mazot fiyati düşermi
    Cevapla
  • odp 1 yıl önce Şikayet Et
    Libya'nın petrol nimetinden biz neden nemalanmıyoruz da kaymağı hep emperyal ve sömürge ülkelerinin firmaları yiyor? Total, ENI, Shell, BP, ABD her yerdeler. Ya hiç olmazsa TPAO Libya'da, Irak'ta, Azerbaycan'da, Nijerya'da, Sudan'da, Somali'de neden arama, işletme yapmıyor? Gemi inşaatında dünya lideriyiz. Daha petrol tankeri filomuz yok. Ne idüğü belirsiz Malta kim, petrol taşıyor?
    Cevapla
  • Aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki hain muhalefet maltada yok onun için olabilir
    Cevapla
  • 1071 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin bildiğini devlet bilmiyor demi atanın imzaladığı sözleşmeden kaynaklanıyor
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    petrol zengini ulke petrol cikarmis ne komik toplanip kaddafi linc eder iken usa avrupa icin savas yapar iken mutlu olup apaci gay dansi yapar iken nerde idi bu salaklar kaddafi saddam iyi degil der iken yillarca bitmeyecek bir savac cikti ortaya bunlar adam olmaz usa petrol cikar dedi cikariyorlar yarin savas devam denecek yine ayni
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Tankerler dolusu sudan ucuz rafine petrol ürünleri göndersinler , Elbette karşılığında bir güzellik yaparız .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle