Bank Of America dolar tahminini duyurdu

Bank of America analistleri, ABD Merkez Bankası'nın faiz kararına paralel olarak doların güçlü kalmayı sürdüreceğini duyurdu.

Bank Of America dolar tahminini duyurdu
Bank Of America dolar tahminini duyurdu
GİRİŞ 21.07.2022 09:11 GÜNCELLEME 21.07.2022 09:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bank of America analistleri yüksek enflasyon karşısında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını artırma konusunda kararlı olmaya devam etmesi halinde doların güçlü kalmayı sürdüreceğini savundu.

"ABD en yüksek enflasyon oranına ve en güçlü paraya sahip" değerlendirmesini yapan analistler, "Dolar uzun vadeli başa baş seviyesine ilişkin tahminler ile karşılaştırıldığında aşırı değerli seviyelere ulaştı. Ancak Fed enflasyon konusunda endişeli olmayı sürdürdükçe doların güçlü kalmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

BofA analistleri doların enflasyonun hafiflemesi beklenen bu yılın son çeyreğine veya gelecek yıla kadar güçlü kalmayı sürdüreceğini öngördü.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Yikilmicaz ayaktayiz algi haberi. icinde incir cekirdegi bulacak sozde turk ekonomistler bunu bayrak yapip kac tur ileriye tasir.
    Cevapla