Avrupa Birliği'nden altın kararı

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına cevap olarak Rusya'dan altın alımına yasak getiren yeni yaptırım paketini onayladı.

GİRİŞ 21.07.2022 09:39 GÜNCELLEME 21.07.2022 09:53
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına cevap olarak yeni yaptırım paketini onayladı. AB Dönem Başkanı Çekya tarafından yapılan açıklamada, AB üyesi ülkelerin, Rusya'dan altın alımına yasak getiren yeni yaptırım paketini onayladığı duyurularak, "Büyükelçiler, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığına yanıt olarak bir sonraki yaptırım paketini onayladı. Yeni tedbirler AB'yi G7 ortaklarıyla uyumlu hale getirecek, uygulamayı güçlendirecek ve gerektiğinde boşlukları kapatacak" ifadelerine yer verildi.

Yaptırım paketi çerçevesinde, Rusya'dan altın ve mücevher ithalatı yasaklanacak, bazı Rus yetkililerin ve kurumların mal varlıkları dondurulacak, yaptırım uygulanan kişilere seyahat yasağı getirilecek ve daha önce SWIFT'ten çıkarılan Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın varlıkları dondurulacak.

Yeni yaptırımların, yarın AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanarak yürürlüğe gireceği bildirildi.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • TÜRKİYE SEVDALISI 1 yıl önce Şikayet Et
    Vah zavallı avrupalılar vah. bu kadar saf olmayın rusyadan almadığınız ne varsa bu altında dahil olmak üzere, 3 üncü bir ülkeden, rusyanın sattığı her türlü malı alırsınız birde 3 üncü bir ülkeyi aracı eder fark verirsiniz
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bunları her kararı sözde kalıyor.
    Cevapla
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    cok insanın kanı var sizde ahı çıkacak
    Cevapla
  • Mülayim T 1 yıl önce Şikayet Et
    Gebermeye yüz tutan tilki hala kuyruğu dik tutmaya çalışıyor
    Cevapla
  • kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Gazı kesmeye kalkınca ciyaklıyonuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle