Avrupa'da en yoğun İstanbul Havalimanı oldu

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı'nın bir haftalık kapsamlı değerlendirme raporuna göre, İstanbul Havalimanı, günlük ortalama bin 333 uçuşla Avrupa'daki en yoğun havalimanları listede birinci sıra da yer aldı.

GİRİŞ 20.07.2022 17:01 GÜNCELLEME 20.07.2022 17:05
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü'nün (EUROCONTROL) 13-19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen hava trafik istatistiklerine göre, İstanbul Havalimanı bin 333 uçuş ile Avrupa'nın Paris Paris Charles de Gaulle ve Amsterdam Schiphol Havalimanı'nı geride bırakarak en yoğun havalimanı oldu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHMG), Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü'nün (EUROCONTROL) 13-19 Temmuz 2022 dönemi Kapsamlı Değerlendirme Raporunu resmi internet sitesinde yayınladı.

Rapora göre, Türkiye günlük ortalama 3 bin 526 uçuş ile Avrupa’da en yoğun trafik hacmine sahip ülkeler arasında 6'ncı sırada yer aldı. Avrupa genelinde ise aynı dönemdeki trafik hacmi günlük ortalama 30 bin 509 uçuş ile 2019 yılı seviyesinin yüzde 87’sine ulaştı.

İstanbul Havalimanı günlük ortalama  bin 333 uçuş ile Avrupa’daki en yoğun havalimanı olurken, Antalya Havalimanı ise günlük ortalama 937 uçuş ile 7'nci sırada yer aldı. Ayrıca, İstanbul Havalimanı küresel çapta en yoğun 8'nci havalimanı olarak öne çıkmış ve Antalya Havalimanı da küresel çapta en yoğun 40 havalimanı içerisinde yer aldı.

Söz konusu dönemde en fazla uçuş gerçekleştiren havayolu şirketleri arasında Türk Hava Yolları (THY) günlük ortalama  bin 512 uçuş ile 3'ncü sırada  yer alarak, pandemi dönemi öncesindeki seviyesinin üzerine çıktı. 

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    sadece avrupalı ve rus turistler gelmeli. gerisine izin verilmemeli.
    Cevapla
  • i aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    tabii zirvede olur burda hayat cok ucuz (onlar için) ipini koparan turistiytdi göçmeniydi turkiyeye geliyor.
    Cevapla
  • Macit Aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    Ha bu yüzden Almanya karşı çıkıyordu Yatırımına karşı çıktığınız yolları köprüleri santralleri asalak gibi kullanıyorsunuz lan tabağınızı murdar etmeden yiyin şükr edin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp mimarlar odası ağzıyla konuşmayın ürettiği katmadeğer veya binlerce insana iş gücü buda yetmedi merker bu odalara gezide göseride çok para dağıttı hava alanına izin vermeyin diye bak merker korktuğu başına geldi alman hava alanlarında büyük sıkıntı var biz önce mimarlar odası tabipler odası gibi şer yuvalarının idarecilerini içeri tıkalım bu oda tüzüklerini yeniden düzenleyip vatana milletine hizmet veren kurumlar haline getirelim abd alman istihbaratına çalışan personelinide hapse gönderelim yeter artık
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle