Fiyatlarda yüzde 50'ye varan indirim! Bir kilo bile ürün kalmayacak

TMO Genel Müdürü Güldal, gıda güvenliğinin sağlanması için ciddi önlemler aldıklarını belirterek, “Bu yıl en yüksek rekolte ve stoku üreticimizden temin edeceğiz. Tarlada bir kilo dahi ürün kalmayacak” dedi

GİRİŞ 20.07.2022 09:34 GÜNCELLEME 20.07.2022 09:57
Bu Habere 320 Yorum Yapılmış

Pandemi ve arkasından çıkan Rusya- Ukrayna Savaşı tüm dünyada tarım ürünleri ile ilgili sıkıntılara neden olurken, Türkiye bunun önüne geçmek için tüm önlemleri aldı. Hedef, tarlada bir kilo bile ürün bırakmadan alıp en yüksek stok oranına ulaşmak ve gıda güvenliğini sağlamak.

TMO Genel Müdürü Güldal

ORTAK ÇALIŞMA

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, gıda güvenliğinin sağlanması için attıkları adımları ve aldıkları önlemleri anlattı. Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı, Hazine ve Maliye, Ticaret, Tarım ve Orman bakanlıkları ile koordineli bir şekilde tüm önlemleri aldıklarını aktaran Güldal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda çalışmalara hızla devam edildiğini vurguladı.

EN YÜKSEK STOK

Güldal, 2022 yılındaki hedeflerini anlatırken, tarlada bir kilo bile ürün bırakmayacakları mesajını verdi. Ahmet Güldal, "200 TMO iş yeri, 190 depo, artı ihtiyaç olan her yere, lisanslı depolarımıza uzak olan her yerde TMO'nun geçici alım merkezlerini açarak 2022 yılında en yüksek rekolte ve stoku üreticimizden temin etmek istiyoruz" diye konuştu.

Tarım Kredi Kooperatif Market

YÜZDE 50 UCUZ SATIYORUZ

TMO ürünlerini Tarım Kredi, PttAVM aracılığı ile tüketici ile buluşturduklarına dikkat çeken Ahmet Güldal, "Özellikle satış rakamlarımız piyasanın yaklaşık yüzde 40, yüzde 50 daha altında ve bu nokta tüketicilerimiz yoğun rağbet gösteriyorlar" dedi.

KENEVİR İÇİN AR-GE

Güldal, uzun süredir kamuoyunda da tartışılan tıbbı amaçlı kenevir yetiştirme konusunda yasal bir hazırlık yapıldığını, kurum olarak bu konuda kendilerinin görev almak istediklerini ve Ar-Ge çalışmaları yürüttüklerini bildirdi.

İYİ REKOLTE BEKLİYORUZ

Güldal, 2022'de Türkiye'nin büyük ölçüde arz güvenliğini sağlayacak bir rekolteyi ve üretimi sağlayacağını düşündüklerini ifade etti.

KAYNAK: SABAH
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 320
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Şaka mı. Tarım kredinin fiyatlarını karşılaştırma yapmıyorsunuz heralde veya sadece tarım kredi marketlerinden mi alışveriş yapıyorsunuz?
    Cevapla
  • ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    espri yapmış herhalde. bizim sokakta şok, a101 ve tarım kredi marketleri yan yana. aynı marka ürünü en pahalı satan tarım kredi.
    Cevapla
  • M3hk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ucuz degilki.
    Cevapla
  • Birisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu ay 5 kg kırık pirinci 47,50 TL'ye aldım.
    Cevapla
  • Bucak Sicak 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakanim, siz bagimsiz bir denetciden market fiyatlarini istetin bakalim kooperatifte fiyat dusuk mu gorursunuz. Ya size yalan soyluyorlar ya da fiyatlardan haberiniz yok.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarım kredi marketlerinde satılan ürünleri kalitesi ve üretim tarihleri kontrol ederek alırsan ucuz oldugunu göre bilirsin
    Cevapla
  • Yalnızkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim ne yaparsanız yapın bu gıda olayını devlet kontrol etmediği sürece bu fiyat pahalılığına öbleyemezsiniz, çünkü arada çakal çok, çalışmadan emek harcamadan üreticiden alıp, market reyonlarına getiren aracılar olduğu sürece bu olay çözülmez, herkes bunu böyle bilsin, benim fikrime göre, Devlet bu işi ziraat odalarına devredecek, ziraat odalarıda direkt olarak çiftçi ile devletin memurunu yüzyüze getirip alımı satımı yaptırıp ziraat odasının memuru amiri bulunduğu bölgedeki Tarım kredi kooperatifi ne naklini sağlayacaktır, bakın bakalım o zaman pahalılık falan kalıyormu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle