Euro güçleniyor, dolar zayıflıyor

Euro, ABD doları karşısında son 2 haftanın en yüksek seviyesi olan 1,02729'u gördü. Dolar/TL 17.60 ile yılın zirvesini yeniledi.

GİRİŞ 20.07.2022 11:01 GÜNCELLEME 20.07.2022 11:19
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Piyasalarda güçlü dolar, zayıf Euro teması değişti. Yarınki ECB faiz toplantısı öncesi Euro kayıplar azaltıyor, dolar zayıflıyor. Dolar endeksi düşüş eğilimini sürdürerek 106,5'e gerilerken, Euro, ABD doları karşısında son 2 haftanın en yüksek seviyesi olan 1,02729'u gördü. 

Yükseliş eğilimini sürdüren dolar/TL ise bu sabah 17.60'ın üzerini test ederek, yılın zirvesini bir kez daha yeniledi. Euro/TL 18.06 seviyelerine kadar yükseldi.

Küresel piyasalarda ABD'de devam eden bilanço döneminde şirket karlılıklarının beklentileri geride bırakmasıyla pozitif bir seyir izleniyor.

Bir süredir varlık fiyatları üzerinde etkili olan küresel resesyon ve enflasyon endişeleri yerini açıklanan bilançolar nedeniyle hisse ve sektör bazlı değerlendirmelere bıraktı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) temmuzda 75 baz puanlık faiz artışıyla yetineceğine ilişkin beklentilerin devam etmesi piyasalardaki söz konusu pozitif seyri destekliyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in temmuzda yüzde 65 ihtimalle 75 baz puan faiz artıracağı fiyatlanırken, Eylül toplantısında bankanın yüzde 50 ihtimalle 75 baz puan ve yüzde 33 ihtimalle 50 baz puanlık faiz artışı yapılacağı öngörülüyor.

Avrupa'da, dün açıklanan verilere göre Euro Bölgesi'nde haziranda yıllık enflasyon enerji fiyatlarındaki artışın etkisiyle yüzde 8,6'ya ulaşarak rekor kırarken, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yarınki toplantısında 50 baz puan faiz artıracağına ilişkin beklentiler güçlendi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    elinde avro olanlar aglıyor bunun gibi haberler yapıyor elden çıkara bilmek için beter olyn dövizciler
    Cevapla
  • Kim bilir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dolarda avro da güçlenmiyor bütün dünyada değer kaybediyor ancak türk lira daha çok değer kaybediyor birde tahvi faizlerini indiriyorlar yani kendin pişir kendin ye önlerinde oyuncak koskoca ülkenin geleceğiyle oynuyorlar ekimde beklenmedik bir dünyada piyasa bozokluğu gelirse işte o zaman yandık 30 larda top sektiririz
    Cevapla
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Dolar 18 TL ye dayandı, nasıl zayıflıyor, güldürmeyin ya.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Euro karşısında zayıflıyor ama yine içine algı katmadan duramamışlar.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazıyı oku, TL karşısında zirve yaptı, EURO karşısında zayıflıyor diyor. Anlama özürlüsü müsün, sadece başlığı okuyup yorum yapanlardanmısın anlamadım.
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    lütfen bir darbe daha indirin şu dolara ya, yazık paramıza , pul oluyor resmen
    Cevapla
  • can24 1 yıl önce Şikayet Et
    ikisi güçleniyor da biz niye zayıflıyoruz
    Cevapla
  • Fazıl 1 yıl önce Şikayet Et
    Millet dolara euroya yatırım yapıyor yani kendi ayağına sıkıyor sonrada ağlıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle