KYK'da sürecin nasıl işleyeceği belli oluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kredi borçlarına ilişkin tahsilatta sadece anaparanın alınacağına yönelik verdiği müjdenin ardından gözler, sürecin nasıl işleyeceğine çevrildi.

GİRİŞ 20.07.2022 07:27 GÜNCELLEME 20.07.2022 10:11
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Düzenlemede ödenen taksitlerdeki enflasyon farkının iade edilip edilmeyeceği merak ediliyor. Düzenlemenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı günden itibaren geçerli olacağını ve tahsilatın durdurulacağını kaydeden AK Parti kurmayları “Torba kanununa eklenecek bir madde ile düzenleme yapılır. Meclis 1 Ekim’de açıldığı için yapılacak çalışma o zamana kadar hazırlanacak. Ancak bu süreçte Maliye Bakanlığı tahsilatı durdurabilir. Yapılacak çalışma geçmişe yönelik bir düzenleme olmaz, geleceğe yönelik olur. Tahsilat bu şekilde sağlanır” değerlendirmesinde bulundu.

HACİZLER ASKIYA...

AK Parti kurmayları yeni düzenleme yürürlüğe girinceye kadar borcunu ödeyemeyenler için başlatılmış tahsilat (Haciz) işlemlerinin askıya alınacağına dikkat çektiler.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • Türkiye 81 1 yıl önce Şikayet Et
    Düzenli olarak ödeyenler "enayi" yorumu yapanlara; Dedem 8 yıl, Babam 4 yıl, Amcam 2yıl, Büyük abim 20 ay, Diğer abim 18 ay, Kardeşim 15 ay, Büyük oğlum 12 ay, Küçük oğlum 6 ay Yeğenim 27 gün bedelli askerlik yaptılar. Şimdi ne diyelim??? Çok askerlik yapanlar "enayi mi?", "benim ne suçum vardı mı?" diyecek. Bazen askerlik olur, bazen SGK sistemi olur, bazen vergi düzenlemesi olur devlet bir karar verir ve uygulanır. Bu durumdan zarar veya kar elde edenler olacaktır.
    Cevapla
  • Polat 1 yıl önce Şikayet Et
    secim yakın hükümet her konuda seferber oluyor petrol fiyatlarinda da yariya yakın bir indirim yapabilir bu seçim hayat memat meselesi ak parti ve Turkiye icin bence .
    Cevapla
  • izmitli 1 yıl önce Şikayet Et
    her zaman olduğu gibi dürüst vatandaş enayi yerine koyuldu hep böle
    Cevapla
  • Mehmet... 1 yıl önce Şikayet Et
    Saxece kendini düşünmeyi bırak
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    gençlik ve spor bakanlığının sayfasında bir açıklama yapılsa ne olur kıyametmi kopar illahi herşeyi cumhurbaşkanımı açıklayacak
    Cevapla
  • Duyarlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu anda taksit ödeyenlerin ödemeleri durdurulmalı. Yasa çıktıktan sonra ödemeleri borca mahsuben hesaplanır. Ana para tamamlandıktan sonra ödeme kesilir ve borç kapatılır. borcuna sadıklar korunmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle