Netflix yılın ikinci çeyreğinde 970 bin abone kaybetti

Küresel internet televizyon ağı Netflix'in abone sayısı bu yılın ikinci çeyreğinde 970 bin kişilik azalış gösterdi.

GİRİŞ 20.07.2022 01:46 GÜNCELLEME 20.07.2022 14:30
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Netflix, bu yılın nisan-haziran dönemine ait bilançosunu açıkladı. Buna göre, şirketin yılın ikinci çeyreğinde elde ettiği gelir geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 8,6 artışla 7,9 milyar dolara çıktı. Firmanın geliri, geçen yılın aynı döneminde 7,3 milyar dolar olarak kaydedilmişti.

Şirketin net karı ise ikinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,5 artışla 1,4 milyar dolara yükseldi. Netflix'in geçen yılın ikinci çeyreğindeki net karı 1,3 milyar dolar olmuştu.

Firmanın hisse başına düşen karı da aynı dönemde 2,97 dolardan 3,20 dolara çıktı. Netflix'in abone sayısı ise yılın ikinci çeyreğinde 970 bin kişilik azalış gösterdi. Bu dönemde Netflix'in abone kaybının 2 milyonu bulması bekleniyordu. Netflix'in abone sayısı, 2022'nin ilk çeyreğinde de 200 bin kişilik azalış göstermişti. Böylece şirket, ilk kez art arda iki çeyrek abone kaybı yaşamış oldu.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 6
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Olumsuz da olsa haber yapılmssı teklam olmuuır mu ? Kendi kendilerine yok olacsklar .
    Cevapla
  • Netmax 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl iş adamlar bir milyon abone kaybediyor kazançları milyar dolar çoğalıyor demekki yeni aboneler gelmiş veya ücretler artmış 2 dolar artış olsa bizde 30 lira yansır şu paranın indiği değerine bak nerdeeeeennn nereeeyeee
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok sevindim. Hiç sevilecek tarafı yok.
    Cevapla
  • Eda 1 yıl önce Şikayet Et
    Her filminde sapkın insanları kullanıp çok normalmiş gibi empoze ediyor.Aile yapımıza tamamen ters ,milli kültürümüzü ayaklar altına alan filim ve dizilere çokça yer veriyor.Uluslararası filmlerde ve dizilerde ülkemizi aşağılayıcı ve küçüķ düşürücü ibareleri çok sık kullanıyor.Bizler bilinçli bireyler olsaydık bu platformTürkiye'de daha çok abone kaybederdi.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Netflix i hiç sevmem Çok sevindim bu habere
    Cevapla
  • bu işler böyle 1 yıl önce Şikayet Et
    al benden de o kadar , üyeliğim vardı bilmiyorduk ne maş olduklarını . öğrenince kestik anında aboneliği , biz de lgbt cilere verilecek para yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle