Fırtına Deresi'ne 50 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu bırakıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce, Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi kapsamında Fırtına Deresi'ne 50 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu bırakıldı.

Fırtına Deresi'ne 50 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu bırakıldı
Fırtına Deresi'ne 50 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu bırakıldı
GİRİŞ 20.07.2022 01:06 GÜNCELLEME 20.07.2022 01:06
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Cüneyt Aloğlu, Çamlıhemşin ilçesinin Fırtına Vadisi'nde düzenlenen alabalık salım programında gazetecilere, bozulan alabalık habitatının rehabilitasyonu için Türkiye genelinde çalışmanın 2005 yılında başladığını söyledi.

Rize'de ise ilk kez 2013 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildiğini belirten Aloğlu, doğal alabalık türlerinin üretimi ve iç su kaynaklarında tahrip olan alabalık popülasyonunun optimum düzeye ulaştırılması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini aktardı.

Aloğlu, 12. Bölge Müdürlüğü bünyesindeki Rize, Artvin, Trabzon, Giresun ve Gümüşhane'de alabalık salımı yapıldığını kaydetti.

Bölge genelinde 2022 yılında 2 milyon 100 bin alabalık yavrusu üretildiğini belirten Aloğlu, "Alabalık yavruları anaçların alındığı orman içi sulara bırakılmaya başlanmıştır. Rize'de ise bugüne kadar 5 milyon 146 bin yavru alabalık salımı gerçekleşmiştir. Bugün 50 bin yavru salımı gerçekleştirdik. 2022 yılı içerisinde toplamda 980 bin yavru salımı tamamlanacak." dedi.

"Doğal yaşam alanları ile ilgili hassasiyetimiz var"

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Muhammed Avcı, Fırtına Vadisi'nin dünyada koruma altına alınan 200 ekolojik bölgeden biri olduğunu söyledi.

Bölgenin çok kıymetli olduğunu vurgulayan Avcı, anaçların alınıp çoğaltılarak türlerin korunmaya çalışıldığını kaydetti.

Avcı, bütün doğayı korumaya çalıştıklarını dile getirerek şöyle konuştu:

"Yeşili, doğası, bütün canlıları ile birlikte zenginliğini kaybetmemesini istiyoruz. Çevre hassasiyetimiz var. Doğal yaşam alanları ile ilgili hassasiyetimiz var. Buranın dokusunu, coğrafyasını, mimarisini bozmadan, doğal yaşamını bozmadan bizden sonraki nesillere nitelikli şekilde aktarmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz."

Programa, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu ve diğer ilgililer de katıldı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Mardinli 1 yıl önce Şikayet Et
    Balık salma çok güzel bir olay teşvik edilmesi lazım
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Derelere gelen yağmur sularının geldiği arazilerde ot ilacı veya diken ilacı gibi tabiatı zehirleyen tarım ilaçlarının da kullanmasının yasaklanması lazım. Biz karada yaşadığımız halde insan olarak bu fındık ilacı ot ilacı vs. lerin şerrinden korunamıyıruz. Kaldı ki zavallı balıklar arılar nasıl korunsunlar. Eyvaah. Tabiat elden çıktı.
    Cevapla
  • Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkür ederim bu çalışma için. Konu hakkında emeği geçen herkesin ellerine sağlık geleceğimizin bir parçası olan bu canlıların doğal hayata geri kazandırılması çok önemli. Nesillerin koruma altına alınması çok iyi. Aynı güzel uygulamayı diğer hayvan popülasyonlarında da görmeyi arzu ediyoruz.
    Cevapla