Haluk Bayraktar CNN'e konuştu: Asla böyle bir şey yapmayız!

CNN'e röportaj veren BAYKAR Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar, spikerin sorusu üzerine Türkiye'nin Rusya'ya asla SİHA satmayacağını belirterek "Biz Ukrayna'nın bağımsızlığını destekliyoruz" dedi.

Haluk Bayraktar CNN'e konuştu: Asla böyle bir şey yapmayız!
Haluk Bayraktar CNN'e konuştu: Asla böyle bir şey yapmayız!
GİRİŞ 19.07.2022 14:52 GÜNCELLEME 19.07.2022 14:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin önde gelen savunma şirketlerinden BAYKAR'ın genel müdürü Haluk Bayraktar, CNN International'a verdiği röportajda çarpıcı ifadeler kullandı. Canlı bağlantıda Julia Chatterley'in sorularını cevaplayan Bayraktar, Ukrayna ordusunun kullandığı TB2 SİHA'ların savaşın sembol silahı haline geldiğini hatırlattı. 

"Ukrayna'daki savaşın sembol silahlarından birini üretmekten gurur duyuyoruz. Bildiğiniz gibi Ukraynalılar çok ağır ve orantısız bir saldırı altındalar. Bizim ürettiğimiz Bayraktar TB2 bu süreçte sembol silahlardan biri oldu. Ukrayna direnişinin parçası olmaktan gururluyuz. Bu bağlamda TB2 konusundaki bağış kampanyalarına da destek verdik. Bu kampanyalarda toplanan paraların Ukraynalılar için harcanmasını isteyip TB2'leri ücretsiz olarak verdik" diyen Bayraktar, ürettikleri SİHA'ların şimdiye dek pek çok cephede kendini kanıtladığını anlattı. 

Bayraktar, "Yüksek irtifada tamamen otonom şekilde uzun süre uçabiliyorlar. Elektronik saldırılara karşı dirençliler. Ülkelerin kendilerini korumalarında, barış ve güvenliğin tesisinde önemli bir faktör. TB2'ler ordular için değerli bir varlık haline geldi" dedi. 

RUSLAR BAYRAKTAR'I YENECEK SİLAH GELİŞTİRDİ Mİ?

Özellikle Ukrayna doğusunda Rus ordusunun yoğun yığınak yaptığını ve buradaki varlığını hava savunma sistemleriyle koruduğunu hatırlatan Chatterley'in "Ruslar orada TB2 SİHA'ları alt etmek için bir silah geliştirdiler mi?" sorusuna Bayraktar şu cevabı verdi:

"Savaşın ilk gününden beri Bayraktar TB2 filosu aktifti. Sürekli uçmaya devam ettiler. Bizim büyük tecrübemiz var, Ukraynalı operatörler de son derece yetenekli. Bu İHA'ları her türlü ortamda uçurdular. Fakat Ukrayna ordusu son derece orantısız bir saldırıyla karşı karşıya. Buna karşı koymak için evet İHA'lar anahtar öneme sahip varlıklar ve güç çarpanları. Fakat bu şeyi alt etmek için pek çok ürüne ihtiyacınız var."

RUSYA İSTESEYDİ ONLARA SİHA SATAR MIYDINIZ?

Bunun üzerine Julia Chatterley, Haluk Bayraktar'a talep olması halinde Rusya'ya SİHA satıp satmayacaklarını sordu. Bayraktar ise önce Ukrayna-Türkiye arasındaki yakın işbirliğinden bahsederek bu soruyu geçiştirmeye çalıştı. Ancak CNN sunucusu bir kez daha aynı soruyu sorduğunda Baykar Genel Müdürü'nün buna cevabı şöyle oldu:

"Rusya'ya hiçbir şey vermedik. Onlara herhangi bir şey tedarik etmedik. Biz asla böyle bir şey yapmayız (onlara SİHA satmayız). Çünkü Ukrayna'nın bağımsızlığı ve egemenliği için verdiği direnişi destekliyoruz."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Oğuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş Cevap. Çıkarımız neyse onu yaparız demesini beklerdim. Ukraynayı savaşa batı soktu. Sorumluluk almamız doğru değil. Biz çıkarlarımız doğrultusunda ticaret yaparız doğru kelime.
    Cevapla