Milli Muharip Uçak'tan bir ilk daha

TUSAŞ tarafından geliştirilen "Milli Muharip Uçak" (MMU), "Farnborough 2022" kapsamında ilk kez İngiltere’de sergilenecek.

GİRİŞ 18.07.2022 15:21 GÜNCELLEME 18.07.2022 17:24
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, 18-22 Temmuz 2022 tarihleri arasında İngiltere’de düzenlenecek dünyanın en önemli havacılık fuarları arasında yer alan Farnborough Uluslararası Airshow’a katılacak. Milli Muharip Uçak başta olmak üzere tüm ürünlerin sergileneceği havacılık fuarında ATAK ve HÜRKUŞ uçuş gösterisi gerçekleştirecek.

96 ülkeden 80 bin ziyaretçinin planlandığı dünyanın en önemli havacılık fuarı olan Farnborough Uluslararası Airshow’a katılım gösterecek Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, ATAK, GÖKBEY, HÜRKUŞ, HÜRJET, ANKA, AKSUNGUR, MMU, ŞİMŞEK ve son olarak MMU simülatörü ile yer alacak.

ATAK ve HÜRKUŞ’un uçuş gösterilerinin de olacağı Farnborough Uluslararası fuarı hakkında konuşan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil şunları anlattı:

"Dünyanın en önemli havacılık fuarları arasında yer alan Farnborough’da özgün ürünlerimiz ile yer almak önceki yıllardaki katılımlarımıza göre daha anlamlı oldu. Bu yıl ATAK ve HÜRKUŞ burada izleyenler ile buluşacak ancak umuyorum ki bir sonraki Farnborough fuarına HÜRJET ve ATAK 2 ile katılım gösterir, ülkemizin havacılık gelişimini, teknolojisini ve üretim alanlarındaki başarısını bir kez daha kanıtlamış oluruz."

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 53
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Tfx in maketini koyun bunlara güven olmaz
    Cevapla
  • kirşehirli 1 yıl önce Şikayet Et
    Reise ve reis gibi calişan emegi gecen herkesden allahraziolsun
    Cevapla
  • hans 1 yıl önce Şikayet Et
    zart bu ucak korea ve indonesiya modelli gene biz yapdik demeyelim atalay tanki gibi
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Adın gibi Hans sın
    Cevapla
  • Vanli 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi acizliğini, hazimsizliğini, içindeki beceriksizlik kompleksini ortaya koyan bir yorum yapmışsın. Üreten ve gelişen bir Türkiye var bunu kabul etmek istemeyenlere gelsin o zarttt.
    Cevapla
  • CAN BAR 1 yıl önce Şikayet Et
    ZART senin bandır . Sen kimsinde böyle yorum yapıyorsun Zart zurt etme
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Başta inğilizler olmak üzere tüm avrupa Türk düşmanı teknoloji hırsızıdır dikkat
    Cevapla
  • Bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    Demeee ! Neden acaba?
    Cevapla
  • Ercan BORA 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu geçenlerde de yurtdışında sergilendi bu uçak. Üzüldüğüm o maketi bir alman firmasının yapmış olmasıydı. Katılma kardeşim yap öyle çık. O maketlere kimbilir kaçbin euro para verdiler kimlerin cebi doldu yazık memlekete ya. Girin araştırın dediklerimi
    Cevapla
  • Sadık Ceylan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne anlarsın bu işlerden... Sen kendi işine devam et. Fazla da meşgul etme orta yeri !!!
    Cevapla
  • Serhat Atabey 1 yıl önce Şikayet Et
    Araştırınuz sahibini. Sahibi bir Türk. Her şeyi ben yapacağım diye kritik olmayan şeylere para ve zaman harcamanın mantığı yok. Her parçayı yapacağım derken bir bakmışsınız, yıllar geçmiş bütünü yapamamışsınız.
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Haset etme bu kadar kendine zarar verirsin biraz da iyi tarafından bak şu yapılan güzel işlere
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle