TÜED, 2000'den sonra emekli olanlar için intibak istedi

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, 2000 yılından sonra emekli olanların aylıklarını yükseltecek intibak düzenlemesinin yapılmasını istedi.

TÜED, 2000'den sonra emekli olanlar için intibak istedi
TÜED, 2000'den sonra emekli olanlar için intibak istedi
GİRİŞ 17.07.2022 21:24 GÜNCELLEME 17.07.2022 21:24
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emeklilerin büyük kısmının aylıklara yapılan artışların küçümsenmeyecek nitelikte olduğunu düşündüğünü, ancak harcama kalemlerindeki yüksek oranlı artışların alım gücünü sınırlandırdığını belirtti.

Emeklilerin fiyat artışlarından rahatsız olduğunu vurgulayan Ergün, şunları kaydetti:

"Emeklilerimiz, 'aslında bu yüksek oranlı zamlar olmasa, aylıklarımızın düzeyi bizleri memnun ederdi. Keşke bir önceki yılın aylığını alıyor olsaydık ama temel tüketim malzemelerinin fiyatları bu kadar artmamış olsaydı. Geçtiğimiz yıl alım gücümüz daha yüksekti' diyor. Diğer taraftan, kamu çalışanları için yapılan ve emeklilerine de yansıyan ek gösterge düzenlemeleri, bizleri memur emeklilerimizin durumları hakkında mutlu etmiştir. Çalışma yaşamının içinden gelen Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin'in son açıklamaları, EYT mağdurlarının da yüzünü güldürmüştür. Ayrıca asgari ücrete, hiçbir dönemde olmadığı kadar yüksek oranlı yapılan artışlar da memnuniyet verici gelişmeler arasındadır."

"Devlet büyüklerimizden intibak sözünü almak istiyoruz"

Kazım Ergün, 2000 yılından sonra emekli olanların aylıklarını yükseltecek intibak düzenlemesiyle ilgili bir müjde beklediklerini dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"2000 yılı öncesi emeklileri için yapılan intibak düzenlemesinin, 2000 yılı sonrası emekli olanlar için yapılmasının zamanı gelmiştir. En düşük emekli aylığının asgari yaşam standardına kavuşturulmasını sağlayacak, eski ile yeni arasındaki adaletsizliği giderecek, taban aylıklarla tavan aylıklar arasında giderek açılan makası daraltacak bir intibak düzenlemesi en büyük beklentimizdir. Milyonlarca emeklimiz bu umut içerisindedir ve gelecek müjdeli haberi beklemektedir. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ve Sayın Bakan'ımızın bu kronikleşmiş sorunu da çözerek, emeklilerimizin hayır dualarını alacağı günü ümitle bekliyoruz."

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • ismayil 1 yıl önce Şikayet Et
    yahu şimdi adam 64 yaşında 35 yaşında emekli oldu.....4700 tl maaşı var ssk lı... hasta falan da olmuyor...15 sene daha yaşâsa..hanımına dul maaşı kalsa ...abd dahi dayanamaz bu sisteme...
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili arkadaşlar hepinizin tespitleri doğru. Haksızlıklar ve adaletsizlikler ile uğraşan devletimiz 2000'den sonra emekli olanlarinda sorunlarını çözer insallah.
    Cevapla
  • DELİDİR 1 yıl önce Şikayet Et
    Geç bile kalındı var yok memura verdiniz, doktora verdiniz işçi emeklisi ölsün nasıl olsa bedenini sömürdük, en azından hakkımızı verin kalan ömrümüzde bir nebze rahat yaşayalım.
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    2000 den sonra emekli olanların emeklerini hiçe saydılar yazık emekliler derneği ne işe yarıyo acaba
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkesin çalıştığı yıl ile prim gün sayısı esas olmalı. 3600 iş gününden emekli olan ile 5700 hatta daha yüksek olan aynı maaşı alıyor blrde şu 09.09.1999 hikayesi var. Almanya yıllık 25€xçalıştığı yıl= emekli maaşı malülen olmaz ise 67 yaşında emekli olabiliyor 10 yıl çalışmış ise 250€ 40 yıl ise 1000€. Bizde ise az pirim yatır yaşlanınca neden az emekli masşı alıyorum diye isyan et. Vermeden almak istemek bize has bir özellik galiba. Adalet olmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle