Rüzgarlı hava balık tezgahlarına yansıdı

Çanakkale’de rüzgarlı olan hava durumu balık tezgahlarına yansıdı.

Rüzgarlı hava balık tezgahlarına yansıdı
Rüzgarlı hava balık tezgahlarına yansıdı
GİRİŞ 17.07.2022 01:42 GÜNCELLEME 17.07.2022 01:42
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Boğaza kıyısı olan Çanakkale'de en önemli geçim kaynaklarından biri olan balıkçılık. En çok tercih edilen balıklar arasında yer alan sardalya olumsuz hava şartları yüzünden azaldı.

Çanakkale balık halinde sardalya 150, olta karagöz 80, Çipura 130, Mırmır Olta 100, mezgit 150, kolyoz 70, istavrit 120, levrek 160 liradan satılıyor.

Çanakkale’de 40 senedir balıkçılık yapan Kemal Dinçer, “Hava esiyor, tekneler çıkmıyor. Bu akşam trol tekneleri başladı. Piyasaya bol çeşit gelir sardalyanın fiyatı da kendi kendine düşer. Balık bollaşır, sardalyanın alternatifi bir sürü balık olacağı için sardalyanın fiyatı da düşer” ifadelerine yer verdi.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Trol yasak değilmi kardeş
    Cevapla
  • zonguldaklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Her kim fırsatçılık yapıyorsa Allahından bulsun arkadaşlar yemeyin ki tezgahlarda 150 de olsa 200 de olsa kilogram ellerinde kalsın fırsatcıların
    Cevapla
  • Tttttt 1 yıl önce Şikayet Et
    Yemiyoruz zaten Allah bu fırsatların bin belasını versin
    Cevapla
  • Derzeit 1 yıl önce Şikayet Et
    Balikta dolarla yarisiyor :)
    Cevapla
  • Ufuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Balık yeme hayal oldu
    Cevapla