Fiyatlar yükseldi: Macaristan acil durum ilan etti

Macaristan'da hükümet, artan enerji fiyatları nedeniyle 'acil durum' ilan etti.

GİRİŞ 14.07.2022 09:56 GÜNCELLEME 14.07.2022 10:22
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Macaristan Devlet Bakanı Gergely Gulyas, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın uzaması ve Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar nedeniyle tüm Avrupa'da enerji fiyatlarının ciddi biçimde arttığını söyledi.

Avrupa'nın büyük bir bölümünde enerji krizi oluştuğunu kaydeden Gulyas, güncel duruma göre Avrupa'da sonbaharda ve kışın yeterli miktarda doğal gaz olmayacağını belirtti.

Gulyas, söz konusu problemin çözümü için Macar hükümetinin de diğer ülkeler gibi bazı önlemler aldığını, hükümetin bu kapsamda "enerji acil durum" ilan ettiğini ve 1 Ağustos'ta yürürlüğe girecek 7 maddelik eylem planı hazırladığını aktardı.

Alınan tedbirler kapsamında, ülkedeki doğal gaz üretim miktarının 1,5 milyardan 2 milyar metreküpe yükseltileceğini ve kömür üretiminin artırılacağını vurgulayan Gulyas, hanelere sağlanan indirimli doğal gaz ve elektriğin 1 Ağustos'tan itibaren sadece ortalama hane tüketim düzeyine kadar destekleneceğini kaydetti.

Macaristan'daki doğal gaz depolama tesislerinin doluluk oranının yüzde 44 olduğunu belirten Gulyas, hükümetin daha fazla doğal gaz anlaşması imzalaması için Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto'yu görevlendirdiğini söyledi.

KAYNAK: AA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 56
  • Hasan Ulu 1 yıl önce Şikayet Et
    Yav bunlar avrupayla dalga mı geçiyorlar? Adamlar Rus gazı kullanıyor. Birde fiyatlar çıkmış? Anormal bir durum var.
    Cevapla
  • emre19 1 yıl önce Şikayet Et
    Enerji bizim isimiz,yapilan devasal yatirimlari cogu bilmiyorlar Turkiyeyi hala 20 yil oncesinin Turkiyesi zannedenler oldugu soylemlerinden anlasiliyor. Ne HES ler,ne Ruzgar gulleri ne g unes enerji uretim panelleri devriye sokuldu gormeyenlerin bunlara inanmasi mumkun degil, inanmakta istemiyorlar zaten.
    Cevapla
  • Söz Milletindir 1 yıl önce Şikayet Et
    Güneş enerjisi yeni yapılan tüm bina çatı ve cephelerinde MECBURİ TUTULSUN ,SINIRSIZ TEŞVİKLE DESTEKLENSİN
    Cevapla
  • Gurbetci 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha beter olurlar inşallah otoban parası 17 euro oda otoban denirse haraç alır gibi
    Cevapla
  • Basralı Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye bedava mı olsun? Gel avusturyadan geç yetmezse İtalya dan devam et gör ne kadar otoban ücreti ödeniyor. Türkiye de bedava mı ?Bir de beddua macarların beşigini mi salladın?
    Cevapla
  • vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz bunu Fon gazeteci ve medya gurubuna anlatın bakalım anlayacak kapasite var mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle