Kolları sıvadılar! Geleceğin petrolü için yeni yöntem

Japonya'nın 4 büyük şirketi, geleceğin petrolü hidrojen üretimi için, kullanılmayan jeotermal enerji üzerinde çalışacak. Çalışmalardan sonuç alınırsa, Japonya'da bol miktarda bulunan jeotermal alanlar, geleceğin petrolü hidrojen üretimi için kullanılacak.

Kolları sıvadılar! Geleceğin petrolü için yeni yöntem
Kolları sıvadılar! Geleceğin petrolü için yeni yöntem
GİRİŞ 13.07.2022 12:11 GÜNCELLEME 13.07.2022 12:12

Toshiba Energy Systems and Solutions Corporation (Toshiba ESS), Kansai Electric Power Company Inc (KEPCO), Kanden Plant Corporation ve Iwatani Corporation'in dahil olduğu dört şirketten oluşan bir ekip, kullanılmayan jeotermal enerjiyi kullanarak hidrojen üretimi üzerine bir çalışma yürütecek.

Ekibin çalışma sahası Kumamoto Eyaleti olacak ve Temmuz 2022 ile Mart 2023 arasında bir sonuca ulaşılması bekleniyor.

GELECEĞİN PETROLÜ HİDROJEN İÇİN KOLLAR SIVANDI

Çalışma kapsamında KEPCO, projenin genel yönetiminden, kullanılmayan jeotermal enerji kullanılarak üretilebilecek hidrojen miktarının araştırılmasından ve hidrojen kullanım yöntemlerinin araştırılmasından sorumlu olacak.

Toshiba ESS, Katı Oksit Elektroliz Hücreleri (SOEC) hidrojen üretim ekipmanının ekipman yerleşimi ve tasarımının yanı sıra, hidrojen üretim ekipmanına elektrik sağlayacak buhar türbini ve jeneratörün ekipman yerleşimi ve tasarımı üzerinde çalışacak.

Bu proje aracılığıyla Toshiba ESS, jeotermal kullanımı genişletmek ve yerel enerji tüketimi için yerel üretimi teşvik etmenin yanı sıra, istikrarlı ve düşük maliyetli yeşil hidrojen üretmek için kullanılmayan jeotermal buharın etkin kullanımını araştıracak.

Üretilen hidrojenin, yakın bölgelerdeki endüstrilerin taleplerini karşılaması planlanıyor.

Bu çalışma, gelecekte kullanılmayan jeotermal enerjinin etkin kullanımı için bir iş modeli oluşturmaya yönelik ilk adım olarak görülüyor ve iş modeli oluşturulduğunda, Toshiba ESS, Japonya ve deniz aşırı ülkelerdeki jeotermal enerji santrallerinden hidrojen üretiminin genişlemesi ve kullanılmayan jeotermal enerjinin kullanımını teşvik edecek.

Çalışma sahası, Kuju sıradağlarının eteğinde yoğun kaplıca alanı ve çok sayıda fumarol ile yoğun jeotermal faaliyet alanıdır. Baseload Power Japan tarafından geliştirilmekte olan Sansui Jeotermal Santrali'nin de bulunduğu sahadır.

 

KAYNAK: STAR GAZETESİ
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.