Kiracısını zam yapıp zorla çıkartan ev sahibine depozitoda euro şoku! Sosyal medya ikiye bölündü

Sosyal medyada bir ev sahibinin paylaşımı gündem oldu. Ev sahibi, 4 bin TL olan kirayı 9 bin TL'ye yükseltmek isteyince kiracı ile arasında anlaşmazlık çıktı. Evden çıkarılan kiracı, 850 euro verdiği depozitoyu güncel kurdan geri isteyince yeni bir kriz daha yaşandı. Olayı sosyal medya hesabından paylaşan ev sahibi, 850 euro karşılığında 3 bin lira yolladığını söyledi ancak kiracı kabul etmedi. Paylaşımın altına yorum yapan kullanıcılardan bazıları ev sahibini bazıları ise kiracıyı haklı buldu.

GİRİŞ 13.07.2022 10:29 GÜNCELLEME 13.07.2022 10:30
Bu Habere 343 Yorum Yapılmış

Ev sahibi olduğunu belirten bir vatandaşın yaptığı paylaşım sosyal medyayı adete ikiye böldü. Kiracısı ile arasında yaşananları anlatan ev sahibi, "Ne yapabilirim?" diyerek vatandaşlardan yardım istedi.

KİRAYA ZAM YAPMAK İSTEDİ, KİRACIYI EVDEN ÇIKARDI

Ev sahibinin aktardığına göre; 1 dairesi olan ev sahibi 8 yıllık kiracısına zam yaparak 4 bin TL olan kirayı 9 bin TL'ye yükseltmek istedi. Kiracı ise en fazla 6 bin TL verebileceğini söyleyince ev sahibi tarafından evden çıkarıldı.

850 EUROLUK DEPOZİTO KRİZ ÇIKARDI

Depozito bedeli olarak 850 euro veren kiracı, verdiği depozitoyu geri istedi. Ev sahibi, kiracıya 3 bin TL yollayınca aralarında bir kriz daha çıktı. Kiracı o günkü verdiği 850 euroya karşılık olarak 17 bin TL geri istedi. Ev sahibi ise o günkü euro/TL kurunun 3,5 TL olduğunu belirterek en fazla 5 bin TL geri verebileceğini söyledi.

SOSYAL MEDYA İKİYE BÖLÜNDÜ

Ev sahibinin yaptığı paylaşıma çok sayıda yorum gelirken kullanıcılardan bazıları kirayı TL olarak ödediği için depozitonun da TL olarak geri verilmesi gerektiğini savundu. Bir kesim vatandaş ise "Euro 1 TL olsaydı güncel kurdan mı depozitoyu geri verecektin?" diyerek kiracıyı haklı buldu.

İşte yapılan yorumlardan bazıları:

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 343
  • Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya böyle aç gözlülük yok yaa. Kuranı artır 9000 e adamın depozitotu yak 3000 bine. Sorması bile hata. Dalga geçiyor üç kagitci. Salağa yatiyor
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Burada herkes kendi penceresinden bakıyor olaya. Ev sahibi-Kiracı kavgası yorumlara yansımış ama ben kiracının tarafındayım
    Cevapla
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Depozito ne şekilde verildiyse o şekilde alınır aksi halde gasp olur mesela ben her daim altın olarak veririm 5 yıldan sonra ne yapayım ben verdiğim TL den depozito yu
    Cevapla
  • Burak 1 yıl önce Şikayet Et
    Kiracı haklı, Euro verdiyse Euro almak ister. TL verme kardeşim, bu adam sana 850 Euro verdiyse şimdi sen de ona 850 Euro vermek zorundasın. Euro nun artması veya azalması senin veya onun suçu değil
    Cevapla
  • Dolbazlar07 1 yıl önce Şikayet Et
    Burası Türkiye Cumhuriyeti ve bu topraklarda Türk Lirası da para birimimiz ve devletin çıkardığı bir yasa var kira kontratıda Türk Lirası ile yapılacak Ne demek euro veya başka para birimi Türk halkı oturup kendi ayağına sıkıyor bu ülkede döviz denen menaleti bankalar hariç hiç bir yerde kullanmamak her Türk vatandaşının vatandaşlık görevi olması gerekir. Devlet inşallah geç kalmadan şu döviz buralarını kapatır da Türk Liramız rahat bir nefes alır. Başarmak Türk halkının kendi elinde beraber olmak yerli olmak milli olmak dünden bugün daha da fazla calışmak nokta.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle