Güney Kore Merkez Bankası faiz artırdı

Dünya merkez bankaları, yüksek enflasyona karşın faiz kararlarını artırarak almaya devam ediyor.

Güney Kore Merkez Bankası faiz artırdı
Güney Kore Merkez Bankası faiz artırdı
GİRİŞ 13.07.2022 09:15 GÜNCELLEME 13.07.2022 09:15

Küresel ekonomiler açısından takip edilen faiz kararlarından birisi de Güney Kore Merkez Bankası (BOK) tarafından alındı.

Ülkede 24 yılın en yüksek enflasyonu hakim.

BOK, daha önce benzeri görülmemiş şekilde faizleri 50 baz puan artırdı.

Merkez Bankası'nın faiz kararı 24 yılın zirvesine yükselmiş olan enflasyonu düşürmeyi hedeflese de iş faaliyetinin hızla bocalaması ekonomide keskin bir aşağı yönlü dönüş olacağı kaygılarını güçlendiriyor.

1999'DAN BU YANA EN YÜKSEK ARTIŞ

BOK, politika faizini 50 baz puan artış ile yüzde 2,25'e yükselterek mevcut para politikasını benimsediği, 1999 yılından bu yana en büyük faiz artırımını gerçekleştirmiş oldu.

KARAR, EKONOMİK BÜYÜME HEDEFİ DOĞRULTUSUNDA ALINDI

Reuters'in haberine göre, merkez bankası, ekonomik büyümenin "Mayıs'ta açıklanan yüzde 2,7 tahminin altında geleceğini" beklediğini ifade etmesine rağmen, faiz artırımına gitti.

 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.