Asgari ücretin altında işçi çalıştıranlara yasal işlem

Malatya Valiliği, mevsimlik tarım işçilerinin ücretleri konusunda farklı ödemelerin olması nedeniyle açıklama yaparak asgari ücretin altında işçi çalıştıranlara yasal işlem yapılacağını bildirdi.

Asgari ücretin altında işçi çalıştıranlara yasal işlem
Asgari ücretin altında işçi çalıştıranlara yasal işlem
GİRİŞ 13.07.2022 03:02 GÜNCELLEME 13.07.2022 03:02
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Malatya Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kayısı hasat döneminde ilimize gelen mevsimlik tarım işçilerin ücretleri konusunda farklı ödemelerin olduğu konusunda duyumlar alınmıştır. 2022 yılı Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere asgari ücret brüt 6 bin 471 TL’dir. Bu ücretin altında işçi çalıştıran işverenlerin tespiti halinde yasal işlem yapılacaktır” denildi.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çiftçiyi mi gördünüz. Kurtarmazsa toplamaz o zaman ne olacak. İşyerlerini kontrol edin. Eczaneleri işletmeleri kontrol edin
    Cevapla
  • tabii 1 yıl önce Şikayet Et
    Ücretli ögretmeni asgari ücretin altında çalıştırırken iyi. Güya vatandaşa şirin gözükecekler.
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Mümkünse yetkililer boyabat ilçesinede uğrasınlar... Elhamdülillah müslümanız derler işçiye ne mesai ücreti,ne senelik izin,ne yemek parası ne de asgari ücreti tam verirler... Adamlar ne yasa tanıyor ne kul hakkı tanıyor...
    Cevapla
  • usaki 1 yıl önce Şikayet Et
    Tekstil atelyelerinde calisanlar asgari ucretin altinda maas aliyor ve cogunun sigortasi eksik yada yok
    Cevapla