Çocukluk hayalini gerçekleştirdi, köyüne otel yaptı

Çorumlu iş insanı çocukluk hayalini gerçekleştirerek doğup büyüdüğü köyüne yaz ve kış turizmine katkı sağlayacak bir otel yaptı.

Çocukluk hayalini gerçekleştirdi, köyüne otel yaptı
Çocukluk hayalini gerçekleştirdi, köyüne otel yaptı
GİRİŞ 12.07.2022 03:41 GÜNCELLEME 12.07.2022 03:41
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Çorum merkeze bağlı Çağşak köyüne yapılan otel doğası ve manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakırken, bölgede bir ilk olan otele Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nca kırsal turizm destekleri çerçevesinde 1 milyon 79 bin TL’lik hibe sağlandı.

İş insanın sahibi olduğu otel düzenlenen törenle hizmete açıldı. Doğup büyüdüğü topraklara her zaman yatırım yapmanın hayalini kurduğunu açıklayan Nadir Sazak, “Doğduğumuz topraklara insanlara hizmet verecek güzel bir tesis yapmayı hep hayal ediyorduk. TKDK’nın yüzde 55’lik hibe desteği ile bunu gerçekleştirdik” dedi.

Otelin Hititler döneminde Alacahöyük ile İskilip arasında kullanılan kervansaray yolu üzerine kurulduğunu belirten Sazak, “Burası aynı zamanda bin 250 rakıma sahip. Yazın yayla turizmi, kış mevsiminde avcılık turizminin yoğun olduğu bir bölge” ifadelerini kullandı.

Bölgeye otelin yanı sıra sera kurduklarını anlatan Sazak, “Gelen misafirlerimize doğal sebze ve meyve ikram etmeyi planlıyoruz. Burada insanların mutlu olabileceği ve dinlenebileceği bir yaşam alanı oluşturduk. 12 odadan oluşan otelde 150 kişilik bir yeme-içme tesisimiz var” şeklinde konuştu.

Şehir hayatından bunalan insanların doğayla baş başa olup dinlenmek için tesise gelmeyi istediklerini anlatan Sazak, şunları kaydetti: “Doğal sebze ve meyve üretiminin yanı sıra doğal ve et süt üretimi yapacağız. Ayrıca misafirlerimiz için trekking, of-road etkinlikleri gibi etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca bölgemizde yaz mevsiminde kiraz ve madımak şenlikler düzenleniyor. Yurt içinden ve yurt dışından insanlar bu şenliklere katılım sağlıyor. Onları burada misafir etmeyi planlıyoruz.”

Turizmin gelişimde en önemli sektörlerden birisi olduğuna dikkat çeken Vali Yardımcısı Hakan Kubalı ise, "Tarihe baktığımızda insanlar ve uygarlıklar turizmin gelişmesi gelişmiştir. Turizm demek farklı insanlar görmek, farklı yerlere gitmek ve yeni kültürler, yeni anlayışlar demektir. Tarih boyunca böyle olmuş. İnsanlık tarihi boyunca gelişiminde temel nokta olmuş. Şimdi bulunduğumuz yer Hititler tarihi boyunca önemli bir kilit noktası. Bütün her yere eşit mesafede olan yani coğrafi anlamda bütün bölgenin gelişme merkezi bir yer. Dünyanın en güzel coğrafyalarından birisi olan buraya otel inşaatını görünce gerçekten etkilenmemek mümkün değil" şeklinde açıklamada bulundu.

Açılışa TKDK İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyra Bektaş, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Meclis Başkanı Yılmaz Kaya, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, ÇESOB Başkanı Recep Gür ve davetliler katıldı.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Panter 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun çok güzel düşünmüşsün ,yolunuz açık olsun
    Cevapla
  • Panter 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun çok güzel bir iş yolun açık olsun
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir o kadarda yatırımcı kendi koymuş,dua edelim,başarsın
    Cevapla
  • Siyavuş 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet hibe ile parayı boşa harcamış la kim gider oraya çobandan masa!
    Cevapla
  • Oguzhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletten yarısından fazlasını hibe almış yaptım diye övünüyor. Zengin zaten ne yapsa vergiden dusuyor bir de üzerine hibe verilmiş.
    Cevapla
  • Yakup 1 yıl önce Şikayet Et
    Sende yap yapa biliyorsan kardes
    Cevapla
  • Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Sende yap Sanada versin devlet sana niye yaptın demiyor ki projenin ver hibe i al.
    Cevapla
  • Uzun 1 yıl önce Şikayet Et
    Orada en az 4 milyon yatırım var. Tkdk her malzemeye hibe vermez. Sen de proje üretebilirsen sunarsın. İnşallah girişimler başarılı olur. Onay veren insanlar dikkatli olmalı. Girişimciler suçlu değildir. Onay veren memurlar hak yemesinler başka bişey iste eyiz. Çok güzel bir girirşim tebrikler.
    Cevapla
  • Hasanbb 1 yıl önce Şikayet Et
    Oğuzhan sende paranı bu işe yatır devlet desteğini esirgemez. İlk önce köyüne dön, şirket kur, yatırım için atalarının ev ve arazisini al, ardından birdürü istihdam yap sonra konuş. Köy pilici gibi çocuksun. Düzgün konuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle