Twitter hisseleri sert düştü

Tesla'nın patronu Elon Musk'ın 44 milyar dolarlık satış anlaşmasını feshetmesinin ardından Twitter hisseleri ilk işlem gününde açılış öncesi işlemlerde yüzde 8'e yakın düşüş kaydetti.

Twitter hisseleri sert düştü
Twitter hisseleri sert düştü
GİRİŞ 11.07.2022 14:34 GÜNCELLEME 11.07.2022 14:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Elon Musk'ın satın almadan vazgeçmesi Twitter hisselerini sert vurdu.

Musk'ın 44 milyar dolarlık satış anlaşmasını feshetmesinin ardından ilk işlem gününde şirketin hisseleri açılış öncesinde yüzde 8'e yakın düşüş kaydetti. Böylelikle şirketin değeri 2,2 milyar dolarlık kayıp yaşadı.

Tesla'nın hisselerinde ise yüzde 1'i aşan yükseliş izlendi.

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk, sosyal medya şirketi Twitter'ı yaklaşık 44 milyar dolara satın alma anlaşmasını feshetmişti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yapılan bildirimlerde, Musk'ın anlaşmayı birden çok hükmünün ihlalini gerekçe göstererek resmi olarak bir mektupla feshettiği aktarıldı.

Daha önce Twitter'da yüzde 9,2'lik hisse satın alan Elon Musk, 14 Nisan'da SEC'e yaptığı bildirimde, Twitter'ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu.

Twitter'dan 25 Nisan'da yapılan açıklamada, şirketin Musk'a satılmasına yönelik anlaşmanın sağlandığı bildirilmişti.

Musk, 13 Mayıs'ta sosyal medya şirketi Twitter'ı yaklaşık 44 milyar

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 5
  • temel 1 yıl önce Şikayet Et
    adam sov yapiyor yalaka hesaplar sahte diyor hangi hesap gercek normal de yarisi her yerde sahte olur yada adam takma isim kullanir bunu herkes bilir reklam geliri gelsin diye seslenmez
    Cevapla
  • Güçlü Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Elon daha ucuza alır işi biliyor adam. eleştirecek eleştirecek fiyatı iyice düşürüp alacak. maksimum 25 milyar dolar verip alır bu saatten sonra
    Cevapla
  • isimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    alin size komplo teorisi. trump twitter ile sorunlar yasadigi icin twittera darbe vurmak istedi. bunu da yapmasi icin tarikat dostu elon musk ile anlasti. musk twitteri aldım ayagina butun kodlara, algoritmalara vs. erisim sahibi oldu ve her şeyi kopyaladi. islem tamam olunca da hadi bana eyvallah çekti. yakin zamanda musk tarafindan twitter'a tipatip benzeyen hatta bir tık daha iyi olan bir sosyal medya platformu çıkar ve twitter'i ojce tahtından eder sonra da kapanmasına sebep olur
    Cevapla
  • Ahmet Atmaca 1 yıl önce Şikayet Et
    Yav aekafast nasıl pırıl pırıl beyinleriniz var sizin böyle. koskoca twitter yöneticileri devir yapmadan kodlarin erisimini verirmi allah aşkına..
    Cevapla
  • Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Elon Musk şimdi 20 milyar dolardan alır bu şirketi
    Cevapla