Borç krizindeki Çinli dev şirkete yeni şok

Çin'de yerel kreditörler borç krizi yaşayan Çinli gayrimenkul devi Evergrande'nin bono ödeme vadesinin ötelenmesi talebini geri çevirdi.

Borç krizindeki Çinli dev şirkete yeni şok
Borç krizindeki Çinli dev şirkete yeni şok
GİRİŞ 11.07.2022 10:04 GÜNCELLEME 11.07.2022 11:26

Aralık ayında yurt dışındaki bonolarında temerrüde düşen Çinli gayrimenkul devi Evergrande yurt içinde de aynı riskle karşı karşıya.

Ülkede yerel kreditörler şirketin yerel bono ödemesinde vadenin ötelenmesine ilişkin talebini reddetti.

Shenzhen Borsasına yapılan bildirime göre, Evergrande'nin Çin'deki ana iştiraklerinden biri olan Hengda'nın yuan cinsi bonolarına sahip olan yatırımcılar 8 Temmuz'da dolan son ödeme tarihinin 6 ay uzatılmasını öngören planı kabul etmedi. Şirket geçen hafta yatırımcılarla bir araya gelirken, yatırımcıların yüzde 90'ından fazlası söz konusu planı geri çevirdi.

Şirket bu bonosunda ödemesini gerçekleştiremediği durumda ilk kez yurt içinde temerrüt riski ile karşı karşıya kalacak. Aralık ayında şirket dolar cinsi ödemesinde temerrüde düşmüştü.

Geçen yıl şirketin yaşadığı borç krizi küresel piyasaların gündeminde de ilk sıralara çıkmıştı. Şirketin 300 milyar doları aşan bir yükümlülüğü bulunuyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.