Petrolde yeniden salgın endişesi

Petrol fiyatlarında başta Çin'in Şanghay kenti olmak üzere salgın vakaların yeniden manşetlere çıkmasıyla aşağı yönlü baskı görülüyor.

GİRİŞ 11.07.2022 10:29 GÜNCELLEME 11.07.2022 10:55
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Dünyada birçok ülkede salgın önlemlerinin gevşetilmesinin ardından vaka sayılarında yeniden artış izlenirken, petrol piyasasında salgın endişeleri yeniden hissediliyor.

ABD ham petrolü haftanın ilk işlem gününde 104 dolar seviyesine çekilirken, Brent petrol de 107 doların altını gördü.

Çin'in finans merkezi Şanghay'da Pazar günü 69 yeni vaka tespit edildi. Böylelikle Mayıs ayından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı izlendi. Bir önceki gün tespit edilen vaka sayısı 57 olmuştu. Çin'de artan vakalar salgın önlemlerinin yeniden hayata geçirileceği yönündeki beklentilerin de artmasına neden oldu.

Petrol piyasalarında salgın gelişmeleri ile birlikte ABD Başkanı Joe Biden'ın Suudi Arabistan ziyareti de yakından izlenecek.

Biden, gelecek hafta Suudi Arabistan'a yapacağı ziyarette, bu ülke ile stratejik ilişkileri güçlendirmeyi amaçlayacağını açıkladı.

Biden, Washington Post gazetesi için "Suudi Arabistan'a neden gidiyorum" başlıklı bir makale kaleme aldı.

13-16 Temmuz tarihlerinde İsrail, Batı Şeria ve Suudi Arabistan'a gerçekleştireceği ziyaretin hem bölge hem de ABD'nin çıkarları için önemli olduğuna işaret eden Biden, "Gelecek hafta, Amerika'nın bölgedeki iletişimi açısından daha umut vadeden bir dönemi başlatmak için Orta Doğu'ya gideceğim." ifadesini kullandı.

Biden, daha güvenli bir Orta Doğu'nun birçok konuda Amerika'nın çıkarına olduğuna işaret ederek, bu ziyaretinde hedeflere ulaşılması için yoğun bir diplomasi yürüteceğini ve yüz yüze görüşmeler yapacağını kaydetti.

Şu anda ziyaret edeceği Orta Doğu'nun 18 ay önce göreve geldiği dönemdekinden çok daha istikrarlı ve güvenli olduğunu kaydeden Biden, önceki Başkan Donald Trump'ın İran ile nükleer anlaşmadan çekilmesinin, bu ülkenin nükleer çalışmalarını artırmasına yol açtığını ve İran'ı bu anlaşmaya geri döndürmek için diplomatik çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 43
  • A. Gönültaş 1 yıl önce Şikayet Et
    akaryakıt fiyatların düşmesine mi sevinelim, koronanın hortlamasına mı üzülelim. 2 ucu ....lu değnek.
    Cevapla
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Bidonopulos un sozu kendini baglar amerikayi baglamaz. Abd ile anlasma yspmak isteyen blinkenden icazet alacak. Yani bu iyi dilek temenni gezisi yanlis tuccara para kaptirmayin.
    Cevapla
  • GAGA 1 yıl önce Şikayet Et
    dolar gümlemeye doğru gidiyor tahminim eylül ekim kasım gibi dolar 35 ₺ nin üstünde görürüz....
    Cevapla
  • Boran 1 yıl önce Şikayet Et
    Gagana kına yak
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben Kasım da 40 olacağının üzerine iddiaya girerim
    Cevapla
  • İlhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya saçma saçma konuşma. O kadar çok yükselmez. 20 tl yi bulmadan düşer
    Cevapla
  • Vatandaş rıza 1 yıl önce Şikayet Et
    Sevinirmisin ? üzülürmüsün ?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahın suyunu çıktığı yerden avucunla evr taşı sende o zaman kimse senden para istemez.
    Cevapla
  • Vatandaş51 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde düşmez merak etmeyin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle