İlk hibrit namlu üretim tesisi Türkiye'de kurulacak

Repkon ve Avusturalyalı Titomic, dünyanın ilk hibrit namlu üretim tesisini kurmak için ortak girişim anlaşması imzaladı.

GİRİŞ 10.07.2022 15:18 GÜNCELLEME 10.07.2022 15:19
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Repkon İş Geliştirme ve Kurumsal İletişim Müdürü Uğur Cem Gürpınar, AA muhabirine, Titomic ile dünyanın ilk hibrit akıtarak sıvama ve soğuk spreyleme üretim tesisini kurmak üzere kapsamlı bir ortaklığı hayata geçireceklerini söyledi.

Savunma sektöründe namlu tedarikine yönelik dünyanın ilk hibrit üretim tesisini kuracaklarını bildiren Gürpınar, Türkiye'de faaliyet gösterecek tesiste Repkon'un akıtarak sıvama (flowforming) teknolojileri ile Titomic'in kinetik füzyon teknolojilerinden yararlanılacağını belirtti. Gürpınar, böylece daha kısa teslim sürelerinde çeşitli ve benzersiz malzeme bileşimleri ile daha hafif ve geliştirilmiş yeni özelliklere sahip namlular üretilebileceğini ifade etti.

Repkon Genel Müdürü İbrahim Külekçi de Titomic'in metal eklemeli imalat alanında güvenilirliğini kanıtlanmış lider bir şirket olduğunu vurgulayarak, bu ortaklığın Repkon tarafından tasarlanan namluların üretim ve satışında son derece faydalı olacağını dile getirdi. Külekçi, "Bu ürünlerin ve üretim süreçlerinin sunduğu performans, üstün mukavemet özellikleri ve maliyet avantajlarının namlularımız için benzersiz olanaklar sunduğunu düşünüyoruz. Bu fırsatları önümüzdeki aylarda ve yıllarda daha da fazla keşfetmek için sabırsızlanıyoruz." dedi.

Titomic Genel Müdürü Herbert Koeck ise namlu imalatında iki yenilikçi sürecin kombinasyonunu kullanma yeteneği sayesinde, kurulan tesisin yeni nesil namluların üretimine öncülük edeceğini, namlularda daha önce mümkün olmayan birçok tasarım özelliğinin gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Repkon ve Titomic, dünyanın ilk hibrit namlu üretim tesisinin kurulumunu yıl sonunda tamamlamayı hedefliyor.

NAMLU, ROKET GÖVDESİ, HARP BAŞLIĞI

Metal şekillendirme sektöründe 40 yılı aşkın süredir çalışmalar yapan Repkon, savunma, havacılık ve uzay sanayisine yönelik stratejik ürünleri yurt içinde ve dışındaki kullanıcılara sunuyor.

Şirket, rotasyonel soğuk dövme (swaging) teknolojisinde gerek makine üretimi gerekse şekillendirme tekniği konularında dışa bağımlılıktan tamamen kurtulup teknolojinin tümüne hakim olarak özellikle 5,56, 7,62, 9 ve 12,7 milimetre kalibreli namlu imalatında örtülü veya açık ambargolara yerli ve milli özgün çözüm sunabilecek noktaya geldi.

Repkon, son olarak 40 milimetre bombaatar namlusunun üretimini dünyada ilk kez flowforming ile gerçekleştirip envantere sokarak bu konudaki yurt dışı bağımlılığını da ortadan kaldırdı.

Repkon, flowforming teknolojisi ile 70'ten 650 milimetre çapa kadar roket gövdesi de imal edebiliyor. 105'ten 155 milimetre çapa kadar harp başlıkları da firmanın geliştirmiş olduğu hot spinning ve hot swaging makineleri ile üretilebiliyor.

KAYNAK: AA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 17
  • tunctunc 1 yıl önce Şikayet Et
    Hmmm.Hibirrt..he.he anladik.
    Cevapla
  • Hz. Ulu Mete Han 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende her zaman isveç ve isveçre gibi, Avrupada en büyük Türk düșmanı ülke olan Avusturya ile avusturalya yı hep karıștırmıșımdır. Avusturalyalı șirket olunca sevindim.
    Cevapla
  • Fedon 1 yıl önce Şikayet Et
    Avustralya İngiltere ne ise odur İngiltere bize karşı iyiyse Avustralya da iyidir yok kötü ise oda kötüdür
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakın kdv si yüksek ürünleri işlerseniz herkes size gelir.. Bunlar daha başlangıç bile değil.. Elektriği ucuza maal edelim daha kimler gelecek kimler..
    Cevapla
  • Ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Her açılan tesis bir kazançtır halkımız icin
    Cevapla
  • Tarık 1 yıl önce Şikayet Et
    Açılsa nolur işçilik ucuz ulkemde
    Cevapla
  • Sakarya / Sapanca 1 yıl önce Şikayet Et
    Orda senin gibi ucuz işçi çalışmıyor !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle