EYT'liye kademeli emeklilik! Tarih belli oldu

Çalışma Bakanlığı bünyesinde, sözleşmeli personel, geçici-taşeron işçiler ve EYT’lilerle ilgili olarak üç ayrı komisyon kuruldu. Komisyonlar çalışmalarını ekime kadar tamamlayacak.

GİRİŞ 09.07.2022 09:37 GÜNCELLEME 09.07.2022 12:31
Bu Habere 218 Yorum Yapılmış

Yıllardır beklenen memura ek gösterge düzenlemesinin Meclis’ten geçirilmesi ile birlikte hükûmet şimdi milyonlarca kişinin beklediği EYT, kamudaki sözleşmeli personel, taşeron ve geçici işçilerle ilgili adım atmak için takvimini belirledi.

ÜÇ AYRI KOMİSYON KURULDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeli personel başta olmak üzere, EYT, kamudaki taşeron ve geçici işçilerle ilgili düzenlemelerin yıl sonuna kadar çıkarılmasını hedeflediklerini söylemişti. Bu kapsamda, Bakanlık bünyesinde üç ayrı komisyonun kurulduğu belirtildi.

EYT, kamudaki sözleşmeli personel ve geçici çalışanlar ile taşeron çalışanların durumları ile ilgili çalışma yapmak üzere kurulan komisyonların, ekim ayına kadar hazırlıklarını tamamlamaları bekleniyor.

EYT İÇİN İNCE HESAP

EYT ile ilgili alternatifli formüllerin ele alınacağı çalışmalar sırasında bütçeye yükü, sosyal güvenlik açıklarına etkisi gibi başlıklar dikkate alınarak bir taslak hazırlanacak.

EYT’de kademeli bir geçişle bu maliyetin azaltılması formülünün ağırlık kazandığı belirtiliyor. EYT’ye takılanların 2023 başından itibaren ‘kademeli’ olarak emeklilik hakkı elde edebilmesine yönelik bir düzenleme yapılması üzerinde duruluyor.

Ekim ayından itibaren hazırlanan taslaklar önce kabinenin gündemine getirilecek, ardından, çalışma hayatında uzman AK Partili milletvekillerinden oluşturulacak bir komisyon tarafından değerlendirip, teklif olarak Meclis’e sunulacak.

Geçici işçilerin çalışma sürelerinin 10 aydan 12 aya çıkarılması, 70 bin taşeron çalışanın kadroya alınarak tayin hakkı verilmesi gibi düzenlemelerin de yıl sonuna kadar çıkarılması bekleniyor. 600 bine yakın sözleşmeli personelin kadroya alınmasına yönelik düzenlemede de personele tercih hakkı getirileceği belirtiliyor. Yapılacak çalışma kapsamında, kamuda sözleşmeli personel çalıştırılması zorunlu alanların çerçevesi belirlenerek bunun dışındaki alanlarda sözleşmeli personel istihdamına son verilecek.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 218
  • Ümit 1 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal medyadan şu partiye, bu partiye sallamakla, "lafı nasıl yapıştırdım" deyip hava atmakla, bir kesime olan kinini kusmakla, trollük yapmakla çözülmüyor meseleler..Azıcık vicdanınız varsa, biraz da dönüp kendinize bakın..Laftan çok bu memleketin, bu gezegenin hayrına güzel, iyi birşeyler üretin.. Herşeyi maddi şeylerle, parayla ölçmeyin..
    Cevapla
  • Ümit 1 yıl önce Şikayet Et
    Toplumun çoğu ne ki hükümet, devlet ne olsun! Biz vatandaş olarak, güzelliklerimizi, denizlerimizi, ormanlarımızı kirletmeye ısrarla devam ederken, elimizdeki poşeti, pet şişeyi, kağıdı bile üşenip çöp tenekesine atmaktan acizken başkalarını sürekli eleştirmek, herşeyi hükümetten, devletten beklemek ne kadar kolay değil mi?
    Cevapla
  • Umut 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakın dünyanın su, enerji, tahıl kaynakları azalıyor.."Biz öldükten sonra dünya cennet olmuş, cehennem olmuş bize ne, biz sadece zevkimize, eğlencemize bakarız" diyorsanız da, bari azıcık başınızı telefondan, bilgisayardan kaldırıp hergün yürüyün, egzersiz yapın da kendi sağlığınıza faydanız olsun. Hem belki o zaman ilerde hastaneye, yatağa düşmez, devlete, yakınınızdaki insanlara yük, muhtaç olmazsınız..Kimbilir?
    Cevapla
  • Umut 1 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal medyadan şu partiye, bu partiye sallamakla, "lafı nasıl soktum" deyip hava atmakla, bir kesime olan kinini kusmakla, trollük yapmakla çözülmüyor meseleler beyler..Azıcık vicdanınız varsa, biraz da dönüp kendinize bakın..Laftan çok bu memleketin, bu gezegenin hayrına güzel, iyi birşeyler üretin.. Herşeyi maddi şeylerle, parayla ölçmeyin..
    Cevapla
  • Umut 1 yıl önce Şikayet Et
    Nedir bu kıskançlık, fesatlık, kin arkadaş. Kendi çıkarına ise oh ne ala..Değilse ölsün, bitsin..Dahası herkes her konuda uzman olmuş..Hayat sadece siyasetten mi ibaret?..Hem tepedekiler sanki halkın içinden gelmedi, uzaydan geldi..Her şeyi eleştirenler, hiç bir şeyi beğenmeyenler milletvekili, bakan, başbakan, cumhurbaşkanı olsalar her gün halka sanki altın dağıtacaklar..Onların yapacağı da belli..Devletin malını, koltuğun ganimetini yemeye devam edecekler..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle