Gece yarısından itibaren motorine zam geldi: İşte güncel akaryakıt fiyatları!

Brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da değişiyor. Motorine dün itibarıyla 2 lira 8 kuruşluk indirim gelmesinin ardından, bu gece itibarıyla 81 kuruşluk zam geldi.

Gece yarısından itibaren motorine zam geldi: İşte güncel akaryakıt fiyatları!
Gece yarısından itibaren motorine zam geldi: İşte güncel akaryakıt fiyatları!
GİRİŞ 09.07.2022 06:52 GÜNCELLEME 09.07.2022 06:54
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte benzin ve motorin fiyatlarındaki değişkenlik devam ediyor. Brent petrolün 25 Nisan'dan bu yana bugün ilk kez 100 doların altına düşmesi sonrası, motorin grubuna dün gece itibarıyla 2 lira 8 kuruş indirim yapılmıştı.

81 KURUŞ ZAM GELDİ

Son gelen 2 lira 8 kuruşluk indirimin ardından bu geceden itibaren geçerli olmak üzere motorine 81 kuruşluk zam geldi.

İSTANBUL'DA LİTRE FİYATI 25 LİRA 42 KURUŞTAN SATILACAK

İstanbul'da motorinin litre fiyatı 24 lira 61 kuruştan, 25 lira 42 kuruşa çıktı. Öte yandan Ankara'da 25 lira 53 kuruşa, İzmir'de ise 25 lira 54 liraya yükseldi.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 74
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş tabi ki duymalı ,indirim bekliyoruz
    Cevapla
  • Türk oğlu Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Epgis ne olduuu
    Cevapla
  • Öğretmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Kurban ettik
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Dün indirim.bu gün zam. İşte Türkiye sistemi.
    Cevapla
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Arslan kardeş? Araştırabilirsin..En son Mayıs'da Elektriğe gelen Zamlara rağmen bir Elektrikli Araç'ın Kw'sine göre Deposu(Bataryası) ; Örnek : Reno Zeo',nun %100 Dolumda Deposu 55 Liraya doluyor..ve 1 Kilometrede 0,14 Kuruş Elektrik harcıyor...Yine Benzinli bir Araç'ın Deposu 45 litre 1143 Liraya dolar ve 1 Kilometrede 1,83 Lira yakar.. şimdi şöyle bakalım 1 Kilometrede : 0,14 Kuruşmu Çok Yoksa yine 1 Kilometrede : 1,83 Liramı? :)
    Cevapla
  • . Memiş karaduman 1 yıl önce Şikayet Et
    Sacmalik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle