Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasını feshetti

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yapılan bildirimlerde, Musk'ın anlaşmayı birden çok hükmünün ihlalini gerekçe göstererek resmi olarak bir mektupla feshettiği aktarıldı.

Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasını feshetti
Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasını feshetti
GİRİŞ 09.07.2022 01:31 GÜNCELLEME 09.07.2022 03:01
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk, sosyal medya şirketi Twitter'ı yaklaşık 44 milyar dolara satın alma anlaşmasını feshetti.

BİRDEN ÇOK HÜKMÜNÜN İHLALİ

Daha önce Twitter'da yüzde 9,2'lik hisse satın alan Elon Musk, 14 Nisan'da SEC'e yaptığı bildirimde, Twitter'ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu.

Twitter'dan 25 Nisan'da yapılan açıklamada, şirketin Musk'a satılmasına yönelik anlaşmanın sağlandığı bildirilmişti. Musk, 13 Mayıs'ta sosyal medya şirketi Twitter'ı yaklaşık 44 milyar dolara satın alma anlaşmasının geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu. Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Twitter anlaşmasının, "spam ve sahte hesapların toplam kullanıcıların yüzde 5'inden azını oluşturduğu hesaplamasına dair beklenen detaylar nedeniyle" geçici olarak askıya alındığını açıklamıştı.

TWİTTER YASAL İŞLEM BAŞLATMAYI PLANLIYOR

Musk'ın satın alma anlaşmasını feshetmesinin ardından Twitter tarafından ilk tepki geldi.

Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Taylor, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Twitter Yönetim Kurulu, Musk ile üzerinde anlaşılan fiyat ve şartlarda işlemi tamamlamayı taahhüt ediyor ve birleşme anlaşmasını uygulamak için yasal yollara başvurmayı planlıyor" ifadesini kullandı. Taylor, açılacak davada galip geleceklerinden emin olduğunu vurguladı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 19
  • Fehmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam spekülasyon yapıyor bitcoinde de aynı yapmıştı
    Cevapla
  • Gönder 1 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler Elon Musk dinsizin hakkından imansız gelirmiş umarım öyle de Twitter hisselerinin eksiye düştüğünü bir gün Twitter’ın sosyal medyadan ve hayatsızdan çıktığını görürüz
    Cevapla
  • Aytaç 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence adam hisse alıp sattı.parayi yine buldu
    Cevapla
  • HEREDOT CEVDET 1 yıl önce Şikayet Et
    Elon musk bunu hep yapıyor, bir şey alıyor, sonra diyorki evet ben bunu alıyorum aldım, sonra fiyat yükseliyor, sonra kendi satıyor kâr ile, ama bu çevreye zararlı imiş, diyor hisseden yada coinden çıkınca... bizdede dogecoin mağdur çok
    Cevapla
  • cahil ekonomist 1 yıl önce Şikayet Et
    vallahi, 44 milyar dolardan epey bir sıfır atılsa yine almazdım
    Cevapla
  • cahil ekonomist 1 yıl önce Şikayet Et
    türk, araya girme, ucuza kapatmak için ayak yapıyorum
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben bi düşüneyim, belki alırım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle