İngiltere'de kriz büyüyor: Marketlerde bazı ürünlere elektronik kilit takıldı

İngiltere'de bir süpermarkette peynir, et, tereyağı ve bebek maması gibi ürünlere elektrik kilit takılması tepkilere neden oldu.

GİRİŞ 07.07.2022 12:13 GÜNCELLEME 07.07.2022 12:20
Bu Habere 161 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırdığı 24 Şubat’tan bu yana petrol fiyatlarının artması, gıda tedarik zincirinin aksaması ve İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılmasıyla oluşan nakliye sorunları nedeniyle, son dönemde birçok ülkede farklı boyutlarda ekonomik kriz ve gerileme yaşanıyor.

BAZI GIDA ÜRÜNLERİNE ELEKTRONİK KİLİT TAKTILAR

İngiliz Daily Mail’de yer alan haberde, bazı süpermarket zincirlerinin peynir, et, tereyağı ve bebek maması gibi ürünlere elektronik barkod yapıştırıldığı ya da elektronik kilit takıldığı fotoğraflar yer aldı.

Aldi, Tesco ve Sainsbury’s isimli süpermarketlerde son dönemde fiyatların arttığına dikkat çeken fotoğraflarda 3.99 sterline (yaklaşık 81 TL) satılan bir kalıp peynirin etrafına elektronik kelepçe takıldığı görüldü. Gazete, bu fotoğrafın Aldi isimli market zincirinde çekildiğini yazdı.

BEBEK MAMASI VE ETE DE BARKODLU GÜVENLİK

Tesco’da bebek maması ve Co-Op’ta da kuzu etine benzer bir uygulama yapıldığı belirtildi.

Sainsbury’s isimli markette satılan 750 gramlık tereyağının fiyatının da kısa bir sürede 5.90 sterlinden (yaklaşık 120 TL) 7.25 sterline (yaklaşık 147 TL) çıktığı ifade edildi.

Sainsbury’s’in CEO’su Simon Roberts bir süre önce ülkede artan enflasyon nedeniyle maliyetlerin arttığını ve bunun müşterilere yansımaması için çalışmaların sürdüğünü söylemişti.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 161
  • Akif 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi son 20 yılda adamların 100 yıl önce tamamladıkları sanayi altyapısını kurmaya çalışıyoruz ama birileri bizi onlarla kiyasliyor. Lütfen bir kıyas yaparken backgraund a bakın önce. Eleştirmek için yapacağınız kıyas su olmalı. Varsayıyorum 2002 yılında İngiliz vatandaşı aldığı asgari ücret ile kaç kilo süt ekmek yada altın alıyordu. Tr deki bir vatantas ne alıyordu. Aradaki fark %kac ti. Bugün durum ne? Eğer durum negatif ise elestirmekte haklısınız ama pozitif ise bir daha düşünün derim.
    Cevapla
  • Akif 1 yıl önce Şikayet Et
    Ancak kendileri bundan yaklaşık 100 yıl önce tüm sanayisini kurmuş ve gelişmiş Avrupa ile bizi kıyaslamakta bir çekince görmezler. 1923 te sıfırdan kurulmuş bir devlet ve yapıdan bahsediyoruz ve 2000 li yıllara kadar zaman zaman birşeyler yapmaya calissada gerek siyasi çekişmeler gerekse darbeler ile hep duraksatilmis bir devlet.
    Cevapla
  • mechul 1 yıl önce Şikayet Et
    Değerli kardeşim biz sıfırdan kurulmuş bir devlet değiliz . Osmanlı'nın bakiyesiyiz, sadece rejim ve uygulamalar değişmiştir. Yakın zamana kadar tüm kurumlar Osmanlı mirası idi. 100-110 yıl önce öyle şeyler yaşandı ki, Bu güne şükrediyoruz...
    Cevapla
  • Akif 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi ben burada afikadaki bilmem hangi ülke ile Türkiye'yi kiyaslasam diyecekler ki bizi Afrika ile mi kiyasliyorsun. Evet bunu demekte de hakli olurlar.
    Cevapla
  • Canlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Afrika ile de kıyaslama İngiltere gibi sömürgeci hırsızlarla da kıyaslama
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    dustukleri duruma bak daha yaz bir kac ay sonra bayram var demek erdoganin degerini bilin yoksa chp geldigi zaman heykeller ile dans edersiniz sokak da
    Cevapla
  • Nişantaşılı bey 1 yıl önce Şikayet Et
    Beyler kusura bakmayında beyninizi çalıştırın biraz, marketlere gitmeyin köylerde %100 organik köy peynirleri zeytin et tavuk ekmek sebze meyve 10 katı ucuz, ben şiedan mayalı 1 kilo keçi ya da inek peyniri ni 40 tl ye alıyorum.. zeytinyağı 5 litre 80 tl yerinden görerek teker teker kıyma 5 kg 300 tl köy tavuğu 5 adet 190 tl siz araştırmadan öğrenmeden cahil cahil ağlamaya devam edin, zaten yeni düzende cahil tembel amaçsız lar yok olacak
    Cevapla
  • Doğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Valla kardeş kusura bakma köyde yasayan satıcılarında gözü açılmış market e bakıp fiyat belirtiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle