Alışverişlerde yeni dönem: Vermeyene ceza kesilecek

Alışverişlerde fatura ve fiş vermeyenler için uygulanan cezalarda caydırıcılığı artıracak yeni düzenleme yürürlüğe girdi.

GİRİŞ 07.07.2022 06:23 GÜNCELLEME 07.07.2022 09:54
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Yeni düzenleme ile, kayıt dışılığın azaltılmasının yanı sıra, fiş verilmediği için aldığı ürünle ilgili bir problem çıktığında Tüketici Hakem Heyetine başvurma ve hakkını arama imkanını kaybeden tüketicinin hakkının korunması amaçlanıyor.

MECBURİ TUTULACAK
Yeni yasaya göre, alışveriş sırasında fiş verilmemesi, alınmaması, veya alışveriş tutarından farklı bir tutarda fiş veya fatura kesilmesi durumunda uygulanacak ceza her bir belge için 500 liradan bin liraya çıkıyor.

Bu kapsamda kesilecek özel usulsüzlük cezasının toplamı her bir tespit için 25 lira olan ceza tutarının üst sınırı 50 bin liraya, bir takvim yılı içinde her bir belge çeşidine ilişkin olarak tespit edilen usulsüzlükler için kesilen ceza ise 250 bin liradan 500 bin liraya yükseltiliyor.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 64
  • Emre 1 yıl önce Şikayet Et
    Aa fatura istersen artı kaadeevee olur abi.. Diyen esnaf, zaten faturasiz calismayi, fiyatlarini faturasiza gore ayarlamayi dustur edinmis durumda.
    Cevapla
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yemek sepetinden sipariş veriyorum. Artık kk çekimlerinde slip var fiş yok. Aradım firmayı. Not olarak fiş istiyorum yazacakmışım. Firma ismini vermeyeyim ama dürümcü s. İpucu. Yemek sepetinde şikayet mercii yok. Online yolsuzluk
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    ne ceza ya adam yuz bin liralik sey satti mi yuz de 25 vergi vermek yerine o riski alir bin lira tam sacmalik konrol gunluk yapilacak ceza yiyen yer olur ise bes yil gunce on kere konrol edilecek
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Maaşlara zam geliyor, millet daha almadan marketler zam yapıyor.. zam yapılmasın fiyatlarda sabit kalsın
    Cevapla
  • İyi Sabahlar 1 yıl önce Şikayet Et
    Günaydıııınnnnn ! Günaydııııııııınnnnnn ! Günaydın Türkiye ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle