Erkunt Traktör'ün kurucusu hayatını kaybetti

Ankara Sanayi Odası’nın (ASO) kurucusu, Meclis ve Yönetim Kurulu Eski Başkanı Mümin Erkunt'un kızı ve Türkiye'nin ilk yerli tasarım traktörünü üreten Erkunt Traktör'ün kurucusu Zeynep Erkunt Armağan; hayatını kaybetti.

Erkunt Traktör'ün kurucusu hayatını kaybetti
Erkunt Traktör'ün kurucusu hayatını kaybetti
GİRİŞ 06.07.2022 18:53 GÜNCELLEME 06.07.2022 20:53
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin ilk yerli tasarım traktörünü üreten Erkunt Traktör'ün kurucusu Zeynep Erkunt Armağan; hayatını kaybetti.

Armağan için Ankara Gölbaşı Mezarlığı Camisi'nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi.

Törene Armağan'ın ailesi, yakınları, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, iş insanları, çalışma arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Vefat eden Armağan'ın cenazesi kılınan namazın ardından Gölbaşı Mezarlığı'nda defnedildi.

ZEYNEP ERKUNT ARMAĞAN KİMDİR?

Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) kurucusu, Meclis ve Yönetim Kurulu Eski Başkanı Mümin Erkunt'un kızı olan Zeynep Erkunt Armağan, iş hayatına Erkunt Sanayi Döküm ve Makine Fabrikaları'nda başladı.

Şirketin bilgi işlem bölümünde 7 yıl görev yapan Armağan, 1990-1998 yılları arasında Satış Müdürü, 1998-2005 yılları arasında da Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

2003 yılında Erkunt Traktör'ün kurucu ortakları arasında yer alan Zeynep Erkunt Armağan, kısa süre içinde Türkiye'nin ilk yerli tasarım traktörünün üretilmesine öncülük etti.

6 yıl içinde Erkunt Traktör'ü pazarın en büyük ilk üç firmasından biri yapan Armağan, şirketin aynı zamanda Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu arasına girmesini de sağladı.

Sincan Organize Sanayi Bölgesinde 14 bin 500 metrekare kapalı, toplam 45 bin metrekarelik alanda üretim yapan Erkunt Traktör'ün ürettiği ArmaTrac markası 35 ülkeye ihraç ediliyor. Erkunt Traktör 2017'de Hindistan merkezli Mahindra & Mahindra'ya satılmıştı.

Armağan, OAİB Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği, TOBB Otomotiv Sektör Meclisi Başkan Yardımcılığı, TOBB Otomotiv Sektör Meclis Üyeliği ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütüyordu.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 23
  • Yunus Colak 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah Rahmet eylesin
    Cevapla
  • Bahattin yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah böyle girişimcilere ihtiyacımız var üzüldüm doğrusu hayata erken veda etmiş bende bir tane traktörü var çokda memnunum.
    Cevapla
  • Osman kuru 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşaallah amin
    Cevapla
  • Bayram Arslaner 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz yerli diye iyi kötü kaliteli kalitesiz demeden alalım. Sırf ülke kazansın diye sonra hooop kalksınlar yabancı ülkeye satsınlar örn:Ülker ,N11,Erkut daha bir çoğu heyyy bu satışlar yasak olmalı
    Cevapla
  • Mahmut Akar 1 yıl önce Şikayet Et
    Kısmeti bu kadarmış?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle