Türk pilotları 6 ay boyunca yabancı şirketlere geçemeyecek

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, ekip geçişleri yönetmeliğinde bazı maddelerde değişikliğe giderek yabancı havayolu şirketlerinde çalışmak isteyen Türk pilotlarının başvurularının en az 6 ay süreyle kabul edilmeyeceğini açıkladı.

Türk pilotları 6 ay boyunca yabancı şirketlere geçemeyecek
Türk pilotları 6 ay boyunca yabancı şirketlere geçemeyecek
GİRİŞ 06.07.2022 17:09 GÜNCELLEME 06.07.2022 17:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yaz sezonu ile birlikte havayolu şirketlerinin ekip planlaması, uçuş operasyonlarının aksamaması ve uçuş güvenliğinin olumsuz etkilenmemesi için SGHM, ekip geçişleri yönetmeliğinde bazı maddeleri değiştirdi.

Kurumun resmi internet sitesinde yer alan bilgilendirmede başta Türk pilotları olmak üzere kabin ekiplerinin yabancı havayolu şirketlerine geçişi zorlaştırıldı. Değişen maddeye göre, uçuş ekiplerinin bağlı bulundukları havayolu şirketlerinden izin belgesi olmaksızın ayrılarak yabancı havayolu şirketlerinde katılmak isteyen uçuş ekiplerinin geçiş için başvuruları en az 6 ay süreyle kabul edilmeyecek. 

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Mehmed 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok yerinde bir karar olmuş..
    Cevapla