Bakanı Varank'tan muhalefete 'Yerli otomobil Togg' eleştirisi!

Bakan Varank, Togg'a yönelik eleştirilere ilişkin "Bunlar 'Siz asla Togg'u yapamazsınız? Hani nerede bunun fabrikası dediler.' Şimdi Togg'u test sürüşünde görmüşler, şimdi 'Biz size yapamazsınız demedik, satamazsınız.' diyorlar." dedi

GİRİŞ 06.07.2022 16:52 GÜNCELLEME 06.07.2022 16:58
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Bilişim Vadisi'nde, Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'ndan yatırım alan şirketlerin tanıtım programına katıldı. Programda yatırım alan 11 girişimci firmanın temsilcileri, firmalarının ve yaptıkları işlerin tanıtımlarını içeren sunumlar yaptı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Togg’u test sürüşünde görmüşler geçen gün. Şimdi diyorlar ki 'Biz size bunu yapamazsınız, demedik. Biz size bunu satamazsınız, diyoruz'. Yahu bir kere de mutlu olun be. Takdir, tebrik, teşekkür zaten beklemiyoruz da hiç değilse anlamsız eleştirilerle bu işlere bunca emeği veren, hayatını bu işlere adayan insanların en azından moralini bozmayın" dedi.

Bakan Varank yaptığı konuşmada, "Ülkemizi bir çekim merkezi haline getirmeyi planladığımız Ulusal Teknoloji Girişimcilik Stratejimizi son dönemde hazırladık. İnşallah kısa sürede stratejimizi ilan edeceğiz. Burada hedefimiz 2030 yılına kadar 100 bin teknoloji girişimi kurabilmek. Bu hedef doğrultusunda tüm altyapıyı uçtan uca planladık.

Bu vizyon belgesi esasında sadece teknoloji girişimcilerini değil, bizim toplumumuzu bir girişimci topluma dönüştürecek unsurları da içerisinde barındırıyor. Stratejide girişim sermayesi fonları, markalaşma, kitle fonlaması, derin teknolojiler, geleceğe yön veren teknolojiler ve beşeri sermaye konularını detaylı bir şekilde ele aldık. Stratejimizi eğer başarıyla uygulayabilirsek 2030 yılında Türkiye teknoloji girişimciliği ekosistemi dünyanın en gelişmiş ilk 10 ekosistemi arasında yer alacak. İstanbul'u girişimcilikte dünyanın en önemli ilk 20 merkezinden biri haline getireceğiz" dedi.

''ÖNCEDEN AKIL VEREN ÇOK OLURDU AMA PARA VEREN OLMAZDI''

Türkiye'deki teknoloji yatırımlarının 9 kat arttığını söyleyen Bakan Varank, "Son zamanlarda Türkiye'de teknoloji tabanlı işlere yapılan yatırımlarda keskin artış olduğunu söyleyebiliriz. 2023 hedefimizi, hedeflediğimiz tarihten 2 sene önce, 2021 yılında büyük farkla geçmiş olduk. 2020 yılında 148 milyon dolar olan teknoloji yatırımları, 2021 yılında 1,5 milyar dolara ulaşmış oldu. Burada, 1 senede, 9 kattan daha fazla artış gözlemliyoruz.

Tabiri caizse önceden akıl veren çok olurdu ama para veren olmazdı. Artık yatırımcılar para da vermeye başladı. Yabancı fonlarla beraber son dönemde öncülük ettiğimiz Tech-InvesTR Girişim Sermayesi Fonu, Teknoloji ve İnovasyon Fonu, Bölgesel Kalkınma Fonu ve İstanbul Bölgesel Girişim Sermayesi Fonu gibi fonlarla girişimcilik fonlarının hacmini giderek büyütüyoruz. Her ne kadar özel sektörün bu alana ilgisi olsa da halen kamunun büyük belirleyici olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

 

KAYNAK: AA, DHA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Mehmet Hatipoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    BasİTlik bunların ruhunda var
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ürecek TOGG'umuz yürüyecek EVVEL ALLAH İNŞAALLAH...
    Cevapla
  • Tuğlu... 1 yıl önce Şikayet Et
    Zillete düşmüş bir zihniyetten ne beklenir ki...
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Satmayın kardeşim chpkk hainlerine satmayın bu muhteşem eseri. ithal araçlara da %300 vergi artırın kudursun hainler.
    Cevapla