Çay fiyatlarına zam geldi

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, çay fiyatlarına zam geldiğini açıkladı. Çaya bugün de yüzde 9.5 zam daha geldi. Böylece çaya iki aydan daha az bir sürede toplam yüzde 61.3 zam yapılmış oldu.

GİRİŞ 05.07.2022 11:47 GÜNCELLEME 05.07.2022 11:50
Bu Habere 197 Yorum Yapılmış

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (Çaykur) 16 Mayıs tarihinde çaya ortalama yüzde 43.71 zam yapmasının ardından fiyat artışları sürüyor.

YÜZDE 9.5 ZAM GELDİ

Geçen hafta fiyatı yüzde 2.5 artırılan çaya bugün de yüzde 9.5 zam daha geldi. Böylece çaya iki aydan daha az bir sürede toplam yüzde 61.3 zam yapılmış oldu.

Sektör temsilcileri, Temmuz ve Ağustos aylarında çaya yeni zamların gelebileceğini öne sürüyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 197
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu zamlar fırsatçılık
    Cevapla
  • Kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücrete zam geldi. İnsanlar biraz rahat etmeden her şeye zam yapılmalı ki yoksulluk devam etsin. Fırsatçılık, aç gözlülük veya hırsızlık hiçbir kelime bunlara yetmez
    Cevapla
  • 7654 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ulkede kimse fakirlikten fukaraliktan dem vurmasin. Ara sokaklar dahil. Yolun her iki Kaldirimlarinda park edilen araclardan yürüyemiyoruz... ! Bu ne zenginlik...? Türk turist ler ise; Akdniz ve Ege bölge si sahil otel motelleri ve pansi yonlarını ful doldurmuş. Turk turistlerden rus turistlere yer yok.
    Cevapla
  • math 1 yıl önce Şikayet Et
    Yuzde 20 zengin diye herkes zengin degil. Avrupada kıskanıyor ya hani. Yemeyelim içmeyelim gezmeyelim sanki şu ömrümüzde dayanalim bir daha dunyaya gelicez ya o zaman rahat ederiz bilgisayar oyunu mu bu ben bir defa geldim başımdaki rahat edecek diye ben surunemem ben güvenlik sağlık maliye gibi yetkilerimi devr ediyorum seçtiğim kişiye kafasına göre takilamaz benim rahat bir yaşam surmemi sağlamak zorunda bunları yapmak zorunda çünkü o koltuk kahve koltuğu değil.Öncelik oy bilinci körü körüne bağlılık değil düşünürken.Taraflı olacaksanızda savunacaksanizda ADALETİ SAVUNUN KİŞİLERİ DEĞİL
    Cevapla
  • Batuhan taş 1 yıl önce Şikayet Et
    Çay fiyatları na bukadar zam yapılması bence biraz fazla çayın hammaddesi dışardan gelmiyor sayın genel müdür fiyatları geri çekiniz yoksa başkana şikayet edeceğim
    Cevapla
  • Mehmet Emin 1 yıl önce Şikayet Et
    Çay ülkemizde hala çok ucuz bi ürün.4 yıldır zamlanmadi.1 kg toz çaydan 300 bardak çay çıkar.1 TL den satılsa 300 TL para toplar yarısı kar olsa 150 TL olmalıdır.Ama cami çay ocakları dahil herkes hali hazırda çayı 2,5 TL den satıyor.20 TL den satan var! Çayda zam sadece bitkiden değil.Nakliye diye bişey var.1 tır 30.000 TL'ye geliyor Rizeden.7 TL yaş çay maliyeti 5,5 -6 kg dan 1 kg çay çıkar.42 TL sadece yaş çay maliyeti var.Yascay fiyatını açıklayan da devlettir.islenmesi nakliyesi paketi çay hala ucuz! Bilginize
    Cevapla
  • Vatandaş. 1 yıl önce Şikayet Et
    Çay neden zam yapıyor. Derdi nedir. 6 ayda iki zam. 2 kuruş azgari üçret zammı oldu diyemi. Azmı kazanıyorlar. Kazançları haram zıkkım olsun. Daha dün haberler de yağ düşecek dediniz. Bu gün ne oldu. Fakirin hakkını gasp eden firmalar cayır cayır yansın inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle