Genelge Yayımlandı! Kıdem tazminatı tavanı belli oldu

TÜİK'in Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla birlikte memur, emekli, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam oranı belli oldu. Yayımlanan genelgeyle milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatında tavan rakam da belli oldu.

GİRİŞ 05.07.2022 03:09 GÜNCELLEME 05.07.2022 09:56
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

TÜİK'in verilerine göre 6 aylık enflasyon farkı olarak SGK ve Bağ-Kur'lu emeklilere 42.35, memur ve memur emeklilerine de yüzde 41.69 oranında zam yapıldı. Hazine Ve Maliye Bakanlığı da gerekli düzenlemelere ilişkin genelge yayımladı. Yayımlanan genelgeyle milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatında tavan rakam da belli oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin imzasıyla yayımlanan genelgeye göre Temmuz-Aralık 2022 döneminde Kıdem Tazminatı tavanı 15 bin 371 lira 40 kuruş oldu.

Çalışanları yakından ilgilendiren kıdem tazminatı tavanının yükselmesiyle birlikte alınacak tazminatlar da arttı. SGK brütü 15 bin 371 liranın üzerinde olan herkes tavan rakamdan faydalanabilecek. Buna göre 10 yıl çalışmış biri işten çıkarılırsa alacağı kıdem tazminatı 153 bin 714 lira olacak.

İŞTE YAYINLANAN GENELGE

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Kagan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kidem tazminatı fonunu acil olarak cikarimayacak mi ??
    Cevapla
  • Ett 1 yıl önce Şikayet Et
    EYT mağduru olarak hakkimizi yedirenlere haram olsun Allah onlara zehir etsin
    Cevapla
  • Türkiye 81 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt hakkını Ecevit'ten, chppklı Yaşar Okuyan'dan, adamınız Kemal Derviş'ten isteyeceksin.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    10 sene çalışan birinin Kıdem tazminatı olarak 153 bin nedir ya 1 2 sene önce bu parayı alsam üstede 100 bin eklesem ev alırım diyordun şimdi parayı alsan anca birtane tofaş şahin alırsın yazık çok yazık
    Cevapla
  • Kafkas-75 1 yıl önce Şikayet Et
    Ufak at...30 seneden beri çalışanım ve kıdem tazminatım hep üst sınırda olmasına rağmen senin söylediğin şekilde bir durum hiç olmadı.
    Cevapla
  • Öztürk 1 yıl önce Şikayet Et
    yok öyle değil, 50 sene önce bu parayı alsaydın İstanbul da mahalle alırdım de de tam olsun.
    Cevapla
  • doğrucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden kıdem tazminatında tavan var, anlayan bir anlatsın, adam 50 bin maaş alıyor, ayrılsa 15 verecekler, ozaman sgk vergi ödemeside tavana göre yapılsıni buyrun size adalet..
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş, insanın aklıyla alay etmeyin, hiyararşi gözönünde olacak dediniz, bekçi şle polisi aynı yaptınız, peki idareci işçinin amiri değilmi, memut niye işçinin başında işi takip ediyor yani amaç formalite ve laf, ayrıca dr yapmış memur ünvan memur diye neden aynı okuduğu eğitimin ünvanından faydalanamıyor, esas ast üst gözetilecekse eğitim de gözetilmeliydi, yanlış yaptınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle